Curried Beef Stew (Slow Cooker eller Stovetop)

Currypulver och gingerlag upp för att ge denna enkla biffgryta sin unika smak. Grytan kan kokas på spisen eller i en krukgryta. Grytan är gjord med både sötpotatis och vitpotatis tillsammans med en mängd olika grönsaker och kryddor. Det är också mångsidigt - gärna byta upp det med familjens favoritgrönsaker. Doften är oemotståndlig och smaken är fantastisk!

Det har varit många positiva kommentarer och feedback. En person lade till omkring 3/4 kopp majskärnor till grönsakerna och använde mer potatis. Den här personen ersatte också tomaterna med tomatjuice. En annan person ersatte limabönorna med ärter. En person kallade det "ultimata receptet" för köttgryta!

Förberedelsen är väldigt lätt, och grytan tar bara en timme att laga mat. Eller se anvisningarna nedan receptet för långsamma kokaranvisningar.

Se även
Slow Cooker Beef and Beer Stew
Nötkött och Guinness Stew

Vad du behöver

Hur man gör det

I en förvaringspåse av plastmat, kombinera kubad nötkött, mjöl, currypulver, ingefära, lökpulver, salt och peppar. Skaka för att belägga nötköttet och sätt väskan åt sidan.

Värm vegetabilisk olja i en stor kastrull över medelvärme. Tillsätt selleri och lök saute tills bara anbud.

Tillsätt biffen och allt överskottsmjöl till selleri och lökblandning. Blanda väl. Om nödvändigt, tillsätt lite mer olja. Fortsätt tillagning, rör om tills nötkött är lättbrunt.

Lägg till köttbuljongen; täck och simma i 30 minuter.

Lägg till sötpotatis, morötter, potatis och limabönor. Täck och simma i 30 minuter.

Lägg till tomater. Täck och simma i 10 minuter längre.

Långsam kokviddsmetod

Följ de tre första stegen ovan. När nötköttet är brunat, överför grytblandningen till långmatningsfacket. Tillsätt köttbuljongen och resterande ingredienser till långsam spis. Täck och koka på låg i 5 till 7 timmar, eller tills nötköttet och grönsakerna är ömma.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 424
Totalt fett 15 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 68 mg
Natrium 698 mg
kolhydrater 42 g
Kostfiber 7 g
Protein 30 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)