Ört smör för biff

Denna citron ört smör är den vanligaste typen av smörblandning, vilket helt enkelt betyder smör med någon form av smakämnen eller krydda ingredienser som läggs till det - i det här fallet lite hackad persilja och citronsaft. Ibland hör du det som kallas "hotellsmör".

Vanligt smör rullas in i cylindrarna och kyles eller till och med frysta, och sedan skivas eller klappar serveras på biffar , fisk eller grönsaker.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor skål, smörj smöret med en potatismaskare eller bara kläm upp det med händerna. Du kan även grädda smöret med paddlefästet på en stativmixer-men målet är bara att få smöret mjukt så att du kan införliva de hackade örterna.
  2. Tillsätt citronsaft och hackad persilja och fortsätt mosning / squishing / blandning tills ingredienserna är helt blandade.
  3. Sprid ut en stor (1 fot eller större) kvadrat plastplast över din arbetsyta och skopa sedan det blandade smöret på plasten. Du ska nu rulla smöret i en cylinder inuti plastfolien
  1. Tie det överflödiga plastfoliet i ändarna av cylindern i en knut, eller använd bara små bitar av sträng för att knyta ändarna. Du kan till och med göra en sträng ur en kort sektion av plastfolie och rulla den i ett litet rep.
  2. Chill eller frysta tills det behövs.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 205
Totalt fett 23 g
Mättat fett 14 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 61 mg
Natrium 4 mg
kolhydrater 0 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)