Sweet and Delicate Blueberry Muffins

Alla behöver ett enkelt och enkelt blåbärsmuffinsrecept. De är klassiska. De är välsmakande. De är vackra.

Detta recept är super enkelt. Det smakar definitivt bättre än en mix och är lika lätt att göra. Det tar bara en skål och en mätkupa, så det är också enkelt att rengöra det! De har också mycket färre kalorier än muffinsna som du kan få på bagerier och kaféer.

Min man älskar muffins och jag gör dem inte tillräckligt ofta! Detta recept gör ett dussin, så du kan enkelt frysa dem. När du är redo att betjäna dem igen, avfrostas och skärs i halv och rostat bröd! De är lika läckra och håller fräscha i upp till 2 månader!

Jag tyckte att det var bäst att använda färska blåbär, och många av dem. De frusna vilda smakar bra, men de vänder ofta hela muffinsblått, vilket inte är min sak. Om du inte har något emot det här kan du definitivt ersätta de frusna. I en idealisk värld skulle jag alltid ha färska vilda blåbär till hands, men sommaren är fortfarande långt, långt borta och jag är kvar med fettbutik köpt blues. Jag tror att de vilda blåbären har bättre smak och är bättre lämpade för bakning, men använd vad du kan hitta!

Du kan definitivt ersätta andra frukter för blåbär. Prova jordgubbar, hallon eller tranbär! Du kan också ersätta vanilj extraktet för andra extrakt, som apelsin eller citron.

Servera dessa vackra muffins med lite färskt smör, äggröra och krispig bacon !

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 400 grader.
  2. Sifta de torra ingredienserna i en stor skål.
  3. Se till att du har kylt smält smör till rumstemperatur (olja kan också ersättas). Slå ihop ägg, mjölk, gräddfil, vanilj och smält smör i en blandningskopp.
  4. Gör en brunn i mitten av de torra ingredienserna. Häll de våta ingredienserna i brunnen, blanda när du häller.
  5. Komplett kombinera ingredienserna, inklusive blåbär, tills du har smet, var försiktig så att du inte övermixar. Som den sitter, kommer den att tjocka något.
  1. Linja en muffinspanna med papperskoppar eller smör muffinsbrunnarna med smör- eller canola-spray. Fyll på burkarna till 2/3 av vägen full.
  2. Baka muffinsna i 25 minuter. Skjut en kniv runt kanten av muffinsna för att släppa dem, om du inte använder papperskoppar.
  3. Servera medan det fortfarande är varmt!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 166
Totalt fett 11 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 98 mg
Natrium 258 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 1 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)