Crock Pot Chicken och Tortilla Dumplings

Sherri recept på kyckling och dumplings använder mjöl tortilla remsor för dumplings. Det är ett genväg recept som upptagen kockar kommer att älska. Receptet använder kycklingbröst i benet med huden. Boneless kycklingbröst kan också användas, men buljongen kommer inte att vara lika smakfull. För benfria kycklingbröst, kontrollera efter doneness efter ca 4 timmar på lågt.

Ett annat alternativ för denna maträtt är kycklinglår istället för kycklingbröst. Kycklinglår är ett bra val eftersom de står bra för långa matlagningstider, och de ger mer smak. En kombination av kycklingbröst och lår är ett utmärkt val. Du får smaken från de mörka köttlåren med färre kycklingbröst.

Känn fritt att öka grönsakerna i kyckling och dumplings. Dubbel morot, selleri och lök, om du vill.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Torka kycklingbrösten torr med pappershanddukar.
  2. Skala och hugga moroten. Häll selleri. Skala och hugga löken.
  3. I den långsamma kokaren, kombinera kyckling, grönsaker och kycklingföremål och bouillon. Koka på låg 5 till 7 timmar, eller tills kycklingen kokas igenom. Ta bort kycklingen från buljongen och lägg åt sidan.
  4. Skim av lite av fettet, om så önskas, och överför sedan buljongblandningen till en stor kastrull. Placera kakan över hög värme och koka. Minska värmen till låg eller medium låg för att bibehålla en mild koka.
  1. Medan buljongen värmer, förbered kycklingen. Ta bort köttet från benen. Kassera benen och huden och hugga kycklingen; returnera den till den försiktigt kokande buljongen.
  2. Klipp mjöl tortillas i hälften och skär sedan halvorna tvärs i remsor ca 1 tum bredd. Släpp remsorna i buljongen och koka försiktigt i 15 till 20 minuter. Rör omblandningen ibland.
  3. Om en tjockare buljong är önskad, kombinera 2 msk majsstärkelse (eller mjöl) med tillräckligt mycket kallt vatten för att bilda en mjuk pasta. rör om tills det är grundligt blandat och jämnt. Tillsätt blandningen till buljongen och fortsätt att koka tills den är tjock.
  4. Smaka på buljongen och krydda med salt och peppar efter behov.

tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1572
Totalt fett 79 g
Mättat fett 23 g
Omättat fett 30 g
Kolesterol 419 mg
Natrium 2,674 mg
kolhydrater 61 g
Kostfiber 5 g
Protein 146 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)