Crock potten Röda bönor och ris med Andouille korv

Spicy andouille korv jazzes upp denna grundläggande crock pot röd röda bönor och ris recept. Om du gillar en köttfärsröd bönor och ris, lägg till ett skinka ben, skinka, skinkad skinka eller lite bacon till bönorna.

Röda bönor och ris är en traditionell Louisiana maträtt. Du hittar liknande rätter i många regioner. Hoppin 'John är en sydlig maträtt med svartögda ärter och ris och "morar och kristna" eller svarta bönor och ris är en traditionell kubansk maträtt.

Limpin 'Susan är en annan böna och risrätt liknande Hoppin' John, men den är gjord med okra och bacon och innehåller inte alltid bönor. Vissa versioner inkluderar svartögda ärter eller röda bönor.

Vissa människor har inga problem med att tillsätta saltet och andra sura ingredienser med torra bönor, och andra säger att böndernas ålder eller vattenhårdhet kan orsaka problem. Eftersom salt och surhet - för vissa människor - kan hålla bönorna från att bli ömma, tillsätt saltet och korven efter att bönorna har blivit ömma.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Sätt de torkade bönorna i en skål med kallt vatten och svepa dem runt för att skölja. Kassera flytande bönor. Töm bönorna i en kolsyrare och plocka dem över, leta efter några små stenar eller missformade bönor. Sätt bönorna i porslinets insats i en långsam spis.
  2. Tillsätt 1 1/2 liter vatten till bönorna tillsammans med selleri, lök, vitlök, fjälllöv och krossade rödpepparflingor.
  3. Täck långsam spis och laga bönorna på LOW i ca 6 till 7 timmar, eller tills bönorna är mjuka. Eller laga dem i ca 3 1/2 till 5 timmar på HÖG.
  1. Värm vegetabilisk olja i en stekpanna över medelvärme. Tillsätt den tärnade andouillekorgen och koka, rör om tills korven är snyggt brunad.
  2. Tillsätt korv och paprika till bönorna. Smak och tillsätt 2 till 3 tsk kosher salt, eller smaka på.
  3. Täck och fortsätt matlagning på LOW i ca 1 timme längre.
  4. Koka riset i en riskokare eller på spisen enligt följande förpackningsanvisningar.
  5. Krossa riset på en tallrik eller i en skål. Ladla bönorna över riset.
  6. Servera röda bönor och ris med nybakad majsbröd.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 486
Totalt fett 14 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 29 mg
Natrium 367 mg
kolhydrater 68 g
Kostfiber 13 g
Protein 22 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)