Enkel Indisk Mjölk Barfi Dessert Recept

Detta indiska dessertrecept för barfi är gjord med endast fyra ingredienser - grädde, sötad kondenserad mjölk, mjölkpulver och pistaschmandlar.

Det kan inte vara enklare att göra som det blandas i samma mikrovågsugnspanna som det bakas in. Det kokas i en mikrovågsugn och skärs sedan i kvadrater medan den fortfarande är varm. Slutresultatet är överraskande gott för så få ingredienser och så liten ansträngning.

Mjölkbaserade indiska efterrätter är populära i Indiens kulinariska repertoar och barfi är bara en av dem.

Det finns många variationer av barfi, speciellt den fudge-liknande kokosversionen , som oftast görs vid tillfällen som Diwali (hinduiska ljusfestivalen) och jul. Barfi gjord med pistaschötter, som det gör här, kallas pista barfi.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en rektangulär mikrovågssäker bakpanna, vispa ihop mjölkpulver, tung grädde och sötad kondenserad mjölk tills den är jämn. Boka pistaschötterna för garnering.
  2. Placera pannan i mikrovågsugnen och ställ in timern i 6 minuter i hög inställning. Starta och köra mikrovågsugnen. Titta på disken noggrant och om blandningen ser ut som om den kan koka över, sluta omedelbart och vänta i 8 till 10 sekunder. Starta igen och kör tills 6-minuters tid är uppe.
  1. Ta pannan ur mikrovågsugnen och rör om för att bryta alla klumpar (dessa klumpar är mjölkfastämnen som börjar bilda på grund av tillagningen).
  2. Sätt tillbaka pannan i mikrovågsugnen och sätt igen på Hög i 6 minuter. Titta noga på första minuten och låt sedan fortsätta matlagning.
  3. När tiden är klar, skrapa de hackade pistasjenöppningarna över barfi-ytan medan du fortfarande är i mikrovågsugnen och låt sitta i 10 minuter.
  4. Efter 10 minuter avlägsnar du barfi från mikrovågsugnen och skärs i 2- till 2 1/2-tums rutor. Servera omedelbart eller efter kylning till rumstemperatur.

Obs: Tillagningstiden i detta recept gäller att en 900-watt mikrovågsugn ställs in på High. För att få ett lyckat resultat, justera tid och inställning så att den passar din mikrovågs watt.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 256
Totalt fett 15 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 51 mg
Natrium 80 mg
kolhydrater 25 g
Kostfiber 0 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)