Betydelsen av is i baren

Stor is är avgörande för 95% av dina cocktails

Är is verkligen så viktigt i baren? Cocktails och blandade drycker skulle vara ingenstans utan is. Tänk på det - det här är den enda ingrediensen som är universell till nästan alla cocktailar (med det uppenbara undantaget av varma drycker och några cocktails som Champagne Cocktail ).

Ice inte bara frysningar dricker men som det smälter eller skakas det blir en del av blandningen och på grund av detta förtjänar det frusna vattnet mer än lite uppmärksamhet.

De grundläggande formerna av is

Det finns fyra grundläggande typer, eller former, av is (kub, knäckt, rakat och block) och var och en har sina användningsområden. I Imbibe! David Wondrich citerar Jerry Thomas '1800-talets regler för att använda varje, och dessa är fortfarande något relevanta i modern mixologi.

Thomas säger: "Som en allmän regel bör barberis användas när andar utgör den främsta ingrediensen i drycken och inget vatten är anställt. När ägg , mjölk, vin, vermouth, seltzer eller annat mineralvatten används ... det är bättre att använda små klumpar av is ... "Det här är fortfarande bra råd, men låt oss bryta ner det i moderna isformer.

Isbitar

Isbitar är bra för nästan alla blandningar: för skakning, omröring, drycker på klipporna eller med juice och läsk. Den större tjockare ytan gör kubesmältningen långsamt och orsakar mindre utspädning och det är vanligt att fylla ett glas eller skakare 2/3 fullt för bästa resultat. Försök byta till större kuber som de som gjordes i en King Cube mögel för långsammare utspädning.

Med hjälp av en Lewis väska, kan liknande duk säck eller en ren handduk, kuber också pundas i sprickade eller krossade bitar. Den enda andra sak du behöver för detta är ett trubbigt föremål (det vill säga hammare, mallet, muddler) och någon oönskad frustration som behöver gå ut. Det är lite arbete men ganska terapeutiskt.

Spridd is

Mindre än kuber smälter knäckt is snabbare och ger mer vatten till drycker. Vanligtvis används detta när du gör frysta drycker eftersom kuber kan täppa till blenderbladet och vara inkonsekvent i slutet. Två tredjedelar till en kopp knäckt is är perfekt för en enda frusen Daiquiri eller Margarita . Typiskt är packad is från butiken knäckt.

Rakad is

Krossad eller rakad is är vad du vanligtvis hittar i fontänmaskiner. Detta är en mycket fin is som kan användas i en shaker för att producera en tjock, uppslamning av en cocktail.

Du kan också använda den för att göra en "vuxen snökona" av sorter genom att packa rak is i ett glas (eller papperskegel om du vill bli "äkta") och häll likörer över toppen. Sprit som Chambord , PAMA och amaretto är bra ensamma eller du kan bygga en egen smak genom att kombinera några.

Blockera isen

Tillbaka på dagen började alla isbartenderna som ett block och det var upp till individen och deras isverktyg att skapa mindre, användbara bitar och spånar för blandning. Lyckligtvis behöver vi inte använda picks och rakapparater längre.

Idag används block för att kyla partyslag och kan ta vilken form du vill ha. Isringar är populära och det finns många nyskapsformar tillgängliga men du kan också använda nästan alla behållare du har tillgång så länge du kan ta bort den soliga isen.

Isboll

En annan stor bit is som blir allt populärare är isbollen , som vanligtvis används i Japan för att servera "whisky på klipporna".

Tips för att göra den bästa isen

Grundvetenskapen säger att isen är vatten i en fast form och med tanke på det, står det bara att renare vatten producerar renare is, vilket i slutändan kommer att tillföra vatten till dina drinkar. Börja med att frysa vatten som du skulle dricka: destillerad, renad, naturlig vår eller flaska, i huvudsak allt annat än ofiltrerat kranvatten.

För en omfattande och otroligt detaljerad studie på is, besök Camper English's Ice Series på Alcademics.