Hur man rensar en cocktail som proffsen

Barspoons Ready? Det är dags att röra upp en stor drink

Vet du hur man ordentligt rör en cocktail? Det kan överraska dig att det finns en "riktig" teknik för denna till synes enkla uppgift i baren. Med hjälp av en spets, kommer kvaliteten på dina blandade drycker att förbättras om du lägger den i praktiken.

När ska man röra en cocktail

Omröring är en mildare blandningsteknik än skakning. Den kombinerar ingredienserna med tillräckligt mycket agitation för att skapa en jämn smak i drycken.

Det kan tyckas som en enkel teknik som du behärskar när du var 4 år gammal, och det är. Men dess syfte i mixologi är viktigt. När du rör om drycker, är målet att försiktigt kombinera ingredienserna och lösa upp tillräckligt med is för att vattna ner den potenta blandningen. Detta gör det mer välsmakande och roligt för drinkaren.

Den verkliga frågan är huruvida en drink ska skakas eller röras . Det finns två gånger när omröring generellt föredrages:

Hur man rör en dryck

Det viktigaste att komma ihåg är att du inte rör om cocktails som om du blandade en tårtade . Det skulle bara skapa en stor röra och stänkig klibbig vätska över hela linjen. Istället håll det långsamt, jämnt och stadigt; var tålmodig och gå med flödet.

  1. Fyll ett blandningsglas halvvägs med is. Använd basen av en cocktailskakare eller en highball eller pintglas om inget blandningsglas finns tillgängligt.
  1. Tillsätt vätskor och andra cocktailingredienser .
  2. Håll en mussel med tummen och de första två fingrarna på toppen av den vridna delen av skaftet.
  3. Teknik # 1 : Dunk barskedan i glaset och vrid axeln fram och tillbaka och upp och ner i 20 till 30 sekunder.

    Teknik # 2: Placera skedsspetsen längs glasets insida och rotera den försiktigt (rör bara din handled) runt ytterkanten i 20 till 30 sekunder.

  4. Stryk drycken i ett välkyldt glas som passar för cocktail.

Tips: Kom ihåg att om du inte blandar en drink i glasglasset, är det bäst att använda färskis för röra eller skakade drycker som serveras på klipporna . Färsk is kommer att späda långsammare än blandningsisen, som redan har brutits ned genom omröring.

När man gör blandade drycker som är byggda i ett glas över isen, som en skruvmejsel eller rom och cola , kommer de flesta bartenderna antingen att lämna drycken som det är eller ge det en snabb omrörning. De kommer typiskt att innefatta en sipppinne eller halm för att drickaren ska röra sig som önskat.

Vad är en Barspoon?

Barsken är utformad speciellt för användning i baren och det bör betraktas som en viktig del av ditt barredskap .

Barskedor behöver inte vara dyra. I de flesta fall kan du välja en upp till mindre än $ 10. Du kommer att finna det användbart bortom omrörande drycker. Det är till exempel ett bra verktyg för att fiska körsbär eller oliver ur en tunn burk.

Köp Viski Barspoon på Amazon.com