Safir Martini: En rent, härlig Blå Gin Martini

Safirmartini är en absolut glädje och lägger till en liten färg och apelsin smak för din klassiska gin martini . Det är ett trevligt sätt att byta upp din martini rutin och den blå färgen är ett fantastiskt tillägg till någon affär.

Färgen på safirmartini kommer från användningen av blå curaçao. Det är en orangefärgad likör som har en vacker blå nyans som vi tycker är så användbar när du gör cocktails.

Liksom diamantmartini är en av karaktärerna hos denna cocktail att gin- och cocktailglaset är både "fruset" och ingen is används vid blandning. Eftersom gin inte kan frysa faktiskt betyder det helt enkelt att du ska placera flaskan i frysen för ett tag tills det är fint och kallt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka ett cocktailglas.
  2. Lägg till ett par streckar varje torr vermouth och blå curaçao till glaset.
  3. Häll i gin.
  4. Garnera med citronvridningen.

Om du gillar, rör om ingredienserna i en cocktailfyllare fylld med is och spänna den i det frusna glaset.

Välj din gin

Bara ett streck av vermouth och curaçao används i receptet, så de är bara lätta accenter till gin. Det är därför det är viktigt att välja en högkvalitativ gin , precis som du skulle för någon annan martini.

Ditt val av gin kommer att göra eller bryta denna drink.

Givet namn är Bombay Sapphire naturligtvis ett perfekt alternativ. Det har länge varit gin som valts i barer över hela världen för safirmartini. Även om ginet är blått, det är bara glasets färg. När du häller på det, hittar du det så klart som alla andra gin. Det är en annan anledning till att blå curaçao (inte vit eller orange) krävs för denna cocktail.

Hur stark är Safir Martini?

Som med de flesta martini är safirmartini helt och hållet tillverkade av alkohol och det betyder att det här inte är en svag dryck. Faktum är att den är något lägre än tappningsskyddet för gin, med en alkoholhalt på 36 procent ABV (72 bevis) .

Varför är det så starkt? Observera att receptet inte faktiskt ber dig att blanda gin, därför är ingen is tillsatt för att späda den . Den enkla lilla underlåtenheten gör den här en av de starkaste martinierna du kan göra.

För jämförelse skull, om du skulle röra drycken med is, skulle den utspädningen få blandningen till 30 procent ABV (60 bevis). Medan skillnaden verkar liten är det bara tillräckligt för att få ner det till martiniens genomsnittliga styrka .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 156
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1 mg
kolhydrater 1 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)