Snabb och lätt Champagne och Sparkling Wine Food Pairings

Upptäck de bästa Bubbly Pairings för middag

Mousserande viner och mat är en fantastisk parning. Oavsett om det är en fransk champagne, en italiensk prosecco eller en spansk cava, hittar du anmärkningsvärda matparringsalternativ för olika mousserande viner.

Varför är dessa bland våra favoritmat och vinparing? De medfödda bubblorna av mousserande viner erbjuder ett extra lager av parnings-mångsidighet. Samtidigt bär vinens eftertraktade syra en rik, smörbelastad biljett ännu längre på gommen.

Och ändå behöver du inte spendera en förmögenhet på ditt vin för att upptäcka en bra parning. Många mousserande viner är vänliga för alla budgeter och du kommer bli förvånad över hur lite spritz lever upp på middag och efterrättstabell.

Champagne och Sparkling Wine Food Pairings

Mousserande viner kommer i många stilar och Champagne är säkert den mest populära av partiet. I allmänhet kan de flesta mousserande vinparationer följa förslaget till Champagne. Dessa viner har det perfekta balansen mellan torrhet, bubblor och fruktig grädde för att berika någon middagsupplevelse.

Ge några av dessa parningar ett försök nästa gång du popar korken:

Njut av de naturliga parningarna av Rosé Sparkling Wine

Roséviner är en av de mest mångsidiga mousserande vinerna för matföreningar. I motsats till en vanlig missuppfattning är roséviner inte söta och majoriteten har en perfekt torr gom som passar perfekt till sötare matförhållanden.

Spanska Cava och mat

Spaniens ljusa, budgetvänliga bubbliga kallad Cava är ett fantastiskt val för goda parningar och lätta måltider. Du kommer att upptäcka att en bra Cava är ett perfekt vin att servera tillsammans med tapas och sushi kurser.

Servera Italiens Favorit Spritzers With Food

Italien är känt för två mousserande viner: Moscato d'Asti som är sötare och Prosecco som tenderar att vara torra. Detta ger dig möjligheter och båda stilar är trivsamt överkomliga, vilket innebär att de kan få ett regelbundet utseende på ditt matbord.

Moscato d'Asti har en stor parfym och lätt kropp med en extra stor mängd frukter. Dessa egenskaper gör det italienska vinet perfekt att para med läckra desserter.

Prosecco har en mycket torrare profil men det förlorar inte fruktigheten och det har ofta anteckningar av äpple, päron och aprikos.

Detta hjälper vinparet med ett stort antal huvudkurser.