Perfekt smörgåsröra ägg

Har du fått lära dig att lägga till mjölk eller vatten till dina äggröra? Många har!

Men du har gjort dina äggröra, kasta den ut genom fönstret och prova denna fantastiska buttery version istället! Snarare än att lägga till vattenmjölk, lägg till rik och dekadent smör!

Efter kryptering av ägg i en skål, lägg till små kuber av kallt smör. Detta kommer att skapa en fantastisk och krämig konsistens för ägget när de lagar mat! Se till att laga ägget lågt och långsamt så att de inte torkar ut och förbli den perfekta smörjiga konsistensen!

Detta recept är för enkla, smöriga äggröra, men det finns många tillägg du kan göra, som ost, salsa, spenat, tomater och andra grönsaker du kan tänka på! Detta fungerar också som en bra bas för en omelett.

Lätt dubbel, trippel eller fyrdubbla detta recept för att tjäna upp till en folkmassa! De är definitivt den enklaste typen av ägg att tjäna till en stor grupp.

Du kan lägga till dessa äggröra till frukostburritos, eller tillsammans med bacon och rostat bröd!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Slå på ägget med en gaffel eller vispa tills det är ordentligt förvrängt och äggulorna och vita är helt kombinerade.
  2. Häll det kalla smöret i små kuber och mixa i ägget. Blanda inte över, smöret ska inte smälta in i ägget just än.
  3. Smör en sautpanna generöst och värm till medium / hög. Var försiktig så att du inte värmer pannan för högt! Låg och långsam är nyckel!
  4. Tillsätt ägget och koka i en minut utan att röra äggen alls. Det kommer att bilda ett tunt skikt som liknar en omelett. Innan det sätter upp för mycket, rör försiktigt äggen med en träsked tills den kokas igenom.
  1. Tillsätt salt och peppar efter smak!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 326
Totalt fett 29 g
Mättat fett 15 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 498 mg
Natrium 324 mg
kolhydrater 1 g
Kostfiber 0 g
Protein 15 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)