Traditionellt sjungande Hinny Recept

Vilket härligt namn har den här lilla grillkakan. Ursprungen till den traditionella scone-liknande griddakakan som heter Singin 'Hinny är lätt identifierad. Hinney är uttalet av "honung" i nordöstra England runt Sunderland, Newcastle och genom till Northumberland. Det är en beteckning som brukar användas till och om kvinnor och barn. Med den sångande delen av namnet från när kakorna är lagade i en varm platt grillpanna, när de slår på pannan, börjar smöret och svin sitta och " sjunga'. Härlig allround.

Hinny-blandningen liknar en scone-blandning, och som med scones behöver hantering på samma sätt så blandningen blir inte hård. Dessa kan vara griddled kakor, men ska fortfarande vara lätta och smuliga. Du kan se hur man håller dem ljusa i anteckningarna i slutet av receptet.

Dessa nordliga griddakakor skiljer sig inte från ett walisiskt tårta utan utan tillsats av socker. Sweetness i hinniesna kommer från den torkade frukten.

Vad du behöver

Hur man gör det

Anteckningar när man gör Singin 'Hinnies

Se till att utrustningen och ingredienserna som används för att göra hinniesna är så coola som möjligt, inklusive dina händer. Smöret ska vara mycket kallt - men inte fryst. Varma händer, ingredienser och utrustning om det är för varmt smälter smöret istället för att det gnids i, vilket resulterar i täta scones.

Arbeta snabbt och lätt. Undvik att gnugga eller knådas blandningen; det behöver inte vara super slät, behöver helt enkelt dras i en lätt, smidig deg.

När du skär mönstren med hjälp av en tårnskärare, undvik att vrida skäraren, tryck bara ner och skaka försiktigt hinnyen på det färdiga brickan. Om du skär med en kniv, se till att det är skarpa stumma knivar eller vrid tårskäret tårar vid kanterna av hinny och stannar någon ökning när du lagar mat.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 532
Totalt fett 33 g
Mättat fett 15 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 45 mg
Natrium 994 mg
kolhydrater 54 g
Kostfiber 5 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)