Texas Tea: Lägg till Bourbon till din långa ö

Texas te är egentligen bara en Long Island iced tea med ett skott av bourbon. Det är en enkel twist på en mycket populär blandadryck och en som du säkert kommer att njuta av. Bättre än, du kan göra det som en enda dryck eller blanda den till en fest. Varnas, men det är lätt att göra det lite för starkt om du inte är försiktig.

Som med de flesta variationerna på Long Island, kommer du att hälla mycket sprit i Texas te. Totalt tar du upp sex flaskor, vilket är praktiskt taget hela "brunnen" i baren går i ett enda glas. Det är därför recepten kräver bara 1/2-uns av varje i stället för hela 1 1/2 ounce skott som används i de flesta cocktail recept.

Trots den långa spritlistan, om du behandlar den här rätt har du en bra drink. Det är ett gott alternativ för en happy hour eller en avslappnad eftermiddag på uteplatsen. Det är också kul att blanda för några vänner, så ta några långa glasögon och låt oss börja hälla.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll andan och surblandningen i ett collinsglas fyllt med is.
  2. Rör om .
  3. Stäng av det med cola.
  4. Garnera med citronkilen.

Det finns många variationer på detta recept som flyter runt i barer. Vissa bartenders kommer att hoppa över gin, och andra använder en annan whiskystil . Poängen är att den ska inkludera whisky av något slag, men gärna anpassa receptet till din smak.

Hur stark är Texas te?

Spritlistan för Texas te är lång, men om du följer receptet häller du bara totalt 3 ounces.

Detta är viktigt att komma ihåg.

Om du överhäller kan drycken snabbt gå ur hand och det blir för starkt. Innan du vet det, blir du drunker än förväntat och har en otrolig baksmälla på morgonen. Det händer hela tiden med Long Island-familjen av drycker, så här är en liten jämförelse för att få det i perspektiv.

Om du häller Texas te med 80-bevisa spritdrycker, en 60-tals trippel sek och 2 uns cola, skulle drycken ha en alkoholhalt på ungefär:

Du kan se skillnaden som en extra 1/2-uns kan göra. Också i jämförelse med Long Island iced tea (vilket är medeltal 16 procent ABV), så har det här skottet av bourbon vi har en inverkan också.