Kycklingrecept och tips

Gravy 101

Alla älskar gravy. Det finns inget bättre sätt att fånga kärnan i en fågel eller grillat än genom att göra sås med pudding och köttjuice. Men alla har haft hemsk kyckling som är tjock och pasty och smaklös. Du kan servera den bästa gravy varje gång genom att följa dessa tips och använda dessa recept.

Det enda problemet med traditionella sås recept är att de är sista minuten. Det här är dagens slutliga köksuppgift, eftersom du behöver droppings från kalkongrytor och lager från simmering giblets för bästa smak.

För bästa resultat, försök få andra att hjälpa till med att slutföra andra rätter medan du koncentrerar dig på den såsen.

Det finns tre hemligheter att göra perfekt sås .

När du tar kalkon ur ugnen tar du bort den från pannan, tar ut fyllningen om den används, täcker den med folie och låt den vila medan gravy görs.

Du behöver bara ca 1 / 4-1 / 3 kopp fett för att göra mycket sås. Du gör i grunden en vit sås , förutom att den kommer att vara brun på grund av torkningen av kalkon. Skumma bort allt överflödigt fett från stekpannan, var försiktig med att lämna alla de små bruna bitarna som har så mycket smak.

Nu är det dags att lägga till mjölet. Stänk mjölet över de bruna bitarna och fett kvar i pannan. Koka och rör om tills blandningen har bubblats i flera minuter.

Börja sedan tillsätta vätskan.

Min mormor sätter alltid mjöl i en liten burk med lite vatten för att göra en uppslamning, skakar den kraftigt för att lösa upp och lägger sedan till dropparna. Om du använder den här metoden måste du kyssa såsen hårt i 10-20 minuter för att bli av med mjölsmakningen. Detta koncentrerar också smaken, då vatten avdunstar från förrådet.

Du kan också bruna mjöl i ugnen (titta försiktigt!), Och smula sedan bara över dropparna och laga mat för att göra en roux innan du lägger på lager och vatten.

För vätska gillar jag att använda lager från kalkongiblets (förutom levern, vilket ger en bitter smak) och vattnet används för att laga potatisen. Tillsätt till droppar och mjöl i pannan och rör om och rör om och koka och koka.

Salt är nyckeln till den bästa gravy . Men du måste lägga till och smaka ständigt. Börja med ca 1/2 tsk. för 4 koppar vätska. Strö sedan i en liten bit åt gången, omrör och smaka. Du vet när du har rätt mängd, eftersom såsen plötsligt kommer att leva med en underbar köttig smak.

Om din sås är klumpig, oavsett vad du gör, spänna den genom en stor kolv eller sil. Att använda en mixer eller matprocessor för att försöka ta bort små klumpar från grått är nästan omöjligt.

Traditionella Gravy Recept

Enklare gravy

Du kan fuska lite och göra kyckling förut med tiden, med en såsblandning eller detta recept för Make Ahead Turkey Gravy . Du kommer att undvika all sista minuten stress så, och de flesta kommer inte att kunna säga att såsen inte var gjord av den rostade kalkon.

I mitt recept för att göra framåt sås, rörs några droppar från den rostade kalkonen i såsen som den är uppvärmd och lägger till mer smak. Du kan också göra din egen blandning och använda gibletlager för vätskan.

Lättaste gravy

Använd burksås! Tunna ut det med lite gylltelager eller kycklinglager och smak, korrigera kryddor om det behövs. Rör sedan in några av dropparna från kalkon, häll den i din fina kycklingbåt, och ingen kommer att bli klokare.