Kanin i Salmorejo såsrecept - Conejo al Salmorejo

Denna kanin i salmorejo sås är en typisk maträtt från Kanarieöarna. Kaninen är först marinerade i vin, ättika, vitlök och kryddor, sedan stekt i olivolja. Såsen är uppvärmd och kaninen simmas i såsen tills den är öm. Servera denna kaninrätt med rostade potatisar. Förväxla inte denna "salmorejo" sås med kallt soppa från Cordoba med samma namn.

Vad du behöver

Hur man gör det

Denna kanin med salmorejosås receptet gör 4-5 portioner. Det kräver marinering kaninen i 4-12 timmar.

  1. Skär kanin i små bitar (ca 10-12). Salt kanin och placera i en grunt bakrätt.
  2. Skala vitlöksklyftorna. Klipp peppar i flera bitar, ta bort frön och vener. Sätt timjan, rosmarin, paprika, vitt vin, ättika och peppar i matberedaren och virvla. Häll blandningen över kaninen. Täck skålen och låt kaninen marinera i kylskåp.
  1. När du är redo att laga mat, häll olivoljan i en stekpanna med hög botten och värm på medium. Ta kaninbitar ur bageri och stek i pannan, se till att bruna på alla sidor, (ca 15 minuter). Lägg till mer olja om det behövs. När du är kokad, ta bort från pannan och placera på en tallrik.
  2. Häll marinade i samma stekpanna och värm till en simmer. Returnera kaninstycken till pannan och fortsätt att simma i 10 minuter. Vätska bör minskas.
  3. Servera kanin med salmorejosås över toppen och leds med stekt eller rostad potatis.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 712
Totalt fett 29 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 264 mg
Natrium 223 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 2 g
Protein 86 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)