Menyer för att vara värd för en Parrillada (Grill på spanska)

Steaks, Kabobs, Lamb Chops, korv eller grönsaker - Spanjorer Grill It All

En parrillada , som den är känd i Spanien, är en grill och kallas ibland som en barbacoa . Ordet Parrillada används faktiskt i de flesta spansktalande länderna. Du kommer dock också att höra parrilla och asado . En parrillada i Spanien liknar de som är beredda i Argentina och resten av Latinamerika, med ett stort undantag. I Spanien handlar det inte bara om köttet. Fisk, skaldjur och grönsaker är populära på brazaen , och grillas lika ofta på parrilladas i Spanien.

Två Parrillada Menyer

De två menyerna nedan är alla lämpliga för varmt sommarväder och äta "al fresco". Båda menyerna ger flera rätter för varje kurs - Tapas, Första kursen, Huvudrätten och Dessert, eller i spanska Tapas, Primer Plato, Plato Principal och Postre . Välj och välj, blanda och matcha efter önskemål. Det finns ingen rätt eller fel sätt att kasta en parrillada , med undantag för att det ska finnas gott om mat att gå runt! Efter de två menyerna finns dryckesförslag.

Idén för Meny 1 är att låta dig ha mest tid att umgås med dina gäster genom att välja rätter som kan förberedas före tid. Förutom köttgrill på grillen (som behöver uppmärksamhet, så går det inte upp i lågor), alla rätter är framåt och snygga sommartid.

För meny 2 valde vi några mycket traditionella spanska rätter från början till slut. Även om mycket av maten kan beredas före tid, finns det flera rätter som bör serveras strax efter tillagningen, och de flesta av rätterna serveras varma.

Meny 1 - Enkel, framåtspanskansk meny

Tapas

Första kursen

Huvudrätt

Efterrätt

Meny 2 - Traditionell spansk Parrillada Meny

Tapas

Huvudrätt

Efterrätt

drycker

Oavsett vilka spanska rätter du väljer att servera är kalla drycker viktiga. Traditionella drycker vid en spansk samling inkluderar:

Förutom vatten och vin kan du välja att servera spanska sangria , Tinto de Verano , en spansk vincocktail eller claras , även kallad "citron öl", en uppfriskande drink med kall öl och läsk eller limonad.

Efter middagen innehåller drycker vanligtvis espressokaffe och spanska sherrybrandy (Brandy de Jerez) .