Klassiskt engelska Eton Mess Recept

Det finns några livsmedel som framkallar en perfekt sommardag, och en klassisk engelsk Eton Mess är en av dem.

Denna kvintessens brittiska efterrätt måste ingå i någon lista med jordgubbsrecept. Desserten är snabb och enkel att göra och gör stor användning av mogna jordgubbar på sommarhöjden när de är rikliga. Frysta eller konserverade jordgubbar enkelt fungerar inte som det är färskhet och doft av sommar mogna frukter som gör denna efterrätt så speciell.

Traditionellt serverades maträtten vid Eton College men hur det kom att få namnet är inte klart. En berättelse är en Labrador hund satt på en picknickkorg på baksidan av en bil och krossade en jordgubbe och marengs dessert. En tanke var "röra" var en ganska läcker efterrätt, och namnet fastnade.

Även om det inte är sant, är det en söt historia.

Vad du behöver

Hur man gör det

Anteckningar om Eton Mess Recept:

Den traditionella Eton Mess är gjord med jordgubbar, men det är möjligt att använda andra frukter. Rabarber Mess är ett bra exempel, hallon fungerar också bra men var försiktig så att de inte squashar dem för mycket.

Överväg att använda hallon, även utsökt även om det inte är traditionellt.

För att ringa ändringarna kan du också byta grädde , till en smakad.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 233
Totalt fett 10 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 43 mg
Natrium 47 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 3 g
Protein 16 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)