Citron Öl (Clara Öl) Recept

De flesta av Spanien är heta på somrarna, så spanjorer tycker om massor av sätt att hålla sig coola. Förutom att gå till stranden, njuter de gott om kalla drycker. Clara öl, eller citron öl, är en populär drink på sommaren.

Lyckligtvis är det lätt att göra och mycket uppfriskande. Ibland kallas en shandy , denna "ölcocktail" är lätt nog att dricka på en varm sommardag utan att vara alltför berusande. Det kommer att hålla dig cool medan du uppfriskar dina smaklökar.

En typisk Clara öl är en del av spansk öl och en del Caserta, som citron-smakad tonic vatten). En Clara con limón är en del spansk öl och en annan del citron soda. I detta ölrecept blandar vi helt enkelt spansk öl med limonad. Gilla en mer lemonsmak utan citronad? Prova lite citronkalk soda som Sprite eller 7 Up, och blanda det med rak citronsaft, socker och sodavatten. Det finns många olika sorter av Clara-öl.

Spanska öl

Vinet var populärt i Spanien, men ölet var inte lika vanligt förrän kejsaren Charles V kom till Spanien från Flandern och tog öl till domstolen. Flandern var ett knutpunkt för öl, så Charles behöll en brewmaster från centrala Europa. Han lade in en liten ölfabrik i ett kloster.

Även om spanska öl inte är så kända som de tyska ölen växer de i popularitet och är särskilt populära inom landet. Faktum är att Spaniens land är den fjärde största öltillverkaren i Europa. Det är den tionde största ölproducenten i världen. I landet är öl en mycket populär drink. Spanjorer beställer inte "pints" av öl som brittiska gör; De beställer en caña, som är ett litet glas öl. Det kommer också i ett rör, vilket är ett långt glas. Öl serveras ofta också i en flaska. Här är några andra populära, spanska ölval:

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll hälften öl i varje glas.
  2. Häll långsamt citronaden i de två glasögonen.

Tips: Om glaset inte är kylt, försök här snabbt svalna Clara-öl: Lägg några isbitar i glaset, häll i öl och limonad, ta av isen med en sked.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 315
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 303 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 0 g
Protein 21 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)