Introduktion till Morcilla

Spansk blodkorv

Morcilla eller Blood Sausage är populär både som en tapa och som en ingrediens i stews. Morcilla är i allmänhet en tjockare korv, ca 2 1/2 till 3 tum över, fylld med gris blod, ris, lök och kryddor, men som alla spanska köket , kommer ingredienserna att variera från region till region. Morcilla från Burgos har rykte för att vara bäst i Spanien.

Morcilla som en Tapa eller i Stew

För att äta som en tapa eller ett mellanmål skär spanjorerna i allmänhet morcilla i tjocka skivor (1 tum eller så) och stek det i lite olivolja och äta sedan med bröd.

Det är också en favorit ingrediens i stews och bönorätter och placeras i kruken med andra ingredienser att simma.

La Matanza

Morcilla är en korv, som chorizo ​​som är mycket en del av ritualen av "slakt" eller la matanza i Spanien. Utökade familjer, vänner och grannar samlas i små städer överallt för att offra sina uppfödda grisar för att göra chorizo, morcilla och jamon. Liksom de flesta agrariska samhällen, gör spanjorerna bra användning av nästan varje del av grisen från hoverna till jugglarna och öronen. Blodet slösas inte heller! Det dräneras snabbt till en stor panna och tas omedelbart till köket där morcillapreparat kommer att äga rum.

variationer

Morcilla har vanligtvis lök, vitlök, söt och kryddig paprika, oregano, gris blod och ris. Variationer inkluderar tillsats av kryddnejlika och / eller kanel till listan över kryddor. I vissa regioner används squash istället för ris, vilket helt förändrar korvens struktur och smak.

Oavsett vilka ingredienser som används, är det värt att prova morcilla, även om tanken på att äta gris blod inte är tilltalande för dig. Som många rätter som innehåller ingredienser kanske du inte är van att äta, kan du bli mycket förvånad över hur mycket du gillar det!

Mer spansk korv & skinka