Hur man gör Cafe Con Leche - Kaffe Med Mjölk

Spansk stil kaffe till frukost

Spanjorerna hoppar ofta över en stor frukost i stället för en stor kopp café con leche - kaffe med ångad mjölk. Om du vill förbereda café con leche som en spanjor, här är förslag på en bra kopp kafé :

Använd god kaffe

Använd nymalda kaffebönor med starkt sortiment, till exempel fransk rost . Denna typ av grillat gör mörkt, starkt kaffe. Hoppa över kaffet som kommer i en burk. Slussen är förmodligen för stor och kvaliteten på kaffebönorna själva är förmodligen inte bäst.

Använd vatten som smakar bra

Om du gillar smaken av vattnet som kommer ut ur kranen i köket, använd det! Men om du inte dricker ditt kranvatten eftersom det har för många mineraler i det, eller det smakar klor, gör du inte kaffe med det! Om det inte smakar tillräckligt bra för att dricka rakt ut ur kranen, kommer det inte heller att smaka på kaffe med det. Använd i så fall filtrerat eller flaskvatten. Om du har ett vattenavhärdningsmedel i ditt hus rekommenderar vi att du använder filtrerat eller flaskvatten, eftersom mjukat vatten kan ha natrium i det som kan ändra kaffens smak.

Gör kaffet i en espressomaskin

Det betyder inte att du måste köpa en snygg maskin! De flesta spanjorerna har en italiensk kaffebryggare. Beroende på vilken storlek du köper kostar en enkel spishällspressmaskin mellan $ 10- $ 20.

  1. Att göra kaffet - Fyll helt enkelt den nedre delen med kallt vatten. Fyll metallfilterområdet i mitten med finmalt kaffe och skruva samman bitarna. Placera kaffekanna på spisen och värma tills vattnet kokar upp i överkammaren och fylls upp. När du hör luftspurtning och krukans topp är full av kaffe, är det klart och du kan stänga av brännaren.
  1. Värm mjölken - Även om du kan värma mjölken på spisen i en panna, är det svårt att rengöra det! Vi har funnit att det är lättare att hälla den ungefärliga mängden mjölk vi ska använda i en stor kopp och lägg den i mikrovågsugnen tills den nästan kokar. I Spanien hittar du förmodligen de flesta restauranger som serverar helmjölk, men 2% mjölk gör ett bra café con leche enligt vår åsikt.
  1. Blanda ihop - När du har uppvärmt mjölken och kaffet är klart är det dags att blanda dem. Alla smaker är olika och mikrovågor varierar i hur mycket makt de använder, så vi kan inte berätta exakt hur mycket mjölk ska användas eller hur länge att lämna den i mikrovågsugnen. Vi kan berätta att den typiska andelen är ca 1/3 kopp kaffe till 2/3 kopp varm mjölk. Vi rekommenderar att du lägger 1/2 kopp varm mjölk i en mugg först och sedan sakta tillsätter det heta kaffet. Om det behövs mer av den ena eller den andra, kan du lägga till den tills du får det rätt!