Spanska Kalltomatssoppa (Gazpacho Andaluz) Recept

Gazpacho är en cool, uppfriskande och smaklig soppa som är den perfekta förrätten till vilken måltid som helst på en varm sommardag. Det gör också det perfekta hälsosamma mellanmålet.

Denna kalla soppa härstammar i södra Spanien, en varm och torr region som heter Andalusien. Detta recept på gazpacho Andaluz är lika enkelt och autentiskt som det blir, vilket resulterar i en silkeslen och läcker kall gazpacho.

Du kan äta gazpacho från en soppskål eller dricka den från ett glas. Hur som helst är det smakligt, uppfriskande och väldigt hälsosamt, eftersom det är tillverkat av inget annat än färska grönsaker och lite olja och ättika.

Under det heta vädret, gör vad spanjorerna gör och gör ett parti gazpacho och håll det i en glaskanna i kylskåpet för när du behöver en kall dryck.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Det enklaste sättet att skala tomater är att koka vatten i en medelstor kastrull. Så snart vattnet kokar , stäng av värmen och lägg tomaterna i varmt vatten i 1 minut. Ta försiktigt bort varma tomater. Huden smutsar lätt av.
  2. Blöt brödet i en liten mängd (några matskedar) vatten. Ta försiktigt bort och pressa torrt.
  3. Placera tomater, bröd, gurkor, lök, vitlök och peppar i en mixer. Blanda tills blandningen är jämn. Alla ingredienser kan inte passa på en gång, så du kan behöva fylla blandaren flera gånger.
  1. Tillsätt ättika och puls tills det är helt införlivat.
  2. Eventuellt kan du spänna gazpacho vid detta steg. Detta ger en mjukare textur. Vissa människor föredrar deras gazpacho lite chunky - det handlar om personlig smak.
  3. Lägg till extra jungfruolja lite efter en stund, medan mixern löper tills den är helt införd.
  4. När gazpacho är helt blandad, häll den i en stor, icke-metallisk skål. Smaka med ytterligare ättika och tillsätt salt och peppar efter smak. Blanda väl, täck och kyl i minst 1 timme. Se anteckningen nedan för en genvägsgenvägning.
  5. Garnera varje servering med hackade grönsaker, croutoner och ägg om så önskas. Servera gazpacho kylda.

Kök Anteckningar

Placera is och vatten i en stor skål eller gryta och lägg i diskbänken. Sätt skålen eller glasblandaren med gazpacho i isvattnet. Rör gazpacho för att se till att det kyls jämnt.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 307
Totalt fett 21 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 75 mg
Natrium 102 mg
kolhydrater 26 g
Kostfiber 5 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)