En introduktion till spanska köket

Traditionella spanska köket är enkelt och friskt

Traditionell spansk mat är jordnära, okomplicerad mat som baseras på ingredienser som finns tillgängliga lokalt eller grödorna odlas regionalt.

Berg går genom Spanien i flera riktningar, som fungerar som naturliga hinder för kommunikation och gör transport svårt fram till den sista hälften av 20-talet. Detta är bara en av anledningarna till att matlagningen skiljer sig så mycket från region till region.

Ett annat är det faktum att Spanien skapades genom att förena många små kungarikaner, var och en med sina egna traditioner.

Många rätter är beredda idag med samma matlagningsmetoder och ingredienser som de var för två eller tre hundra år sedan. Liksom romarna, araberna, som erövrade och levde i Spanien i 800 år gjorde fantastiska bidrag till spanska köket, och deras inflytande ses i många recept. Andra rätter sprutade upp från europeiska och amerikanska influenser och anpassades till den spanska smaken. En sak är säkert, mat i Spanien är färskt, rikligt och full av smak, och spanska älskar deras mat dyrt.

Spanska Cuisine Ingredients

De två grundläggande ingredienserna i all spansk mat är olivolja och vitlök . Men eftersom Spanien har mycket distinkta geografiska regioner bosatta av olika etniska och kulturella grupper, och eftersom vädret varierar från provins till provins, är de regionala köken väldigt olika.

Många gånger är de enda vanliga ingredienserna olivolja och vitlök!

Här är en lista över typiska ingredienser och livsmedel:

Matlagningsmetoder

Cocido, olla, pote, guiso, estofado eller escudella är de spanska villkoren för gryta. Detta är en maträtt som kan kallas karakteristisk för Spanien, men varje region har sin egen version. Spanska gör inte bara gryta, de stekar, stekar och sautar många livsmedel. Det är inte lika vanligt att baka eller broil, även om de gör grillkött på en metallplatta eller på en kolgrill.

Som spanska säger att alla önskar en god måltid, "Buen provecho!"