Machaca con Huevos Recept

Machaca , (muh CHA kuh) i sin traditionella form, är nötkött som har marinerats, kokt, strimlat och sedan torkat - en slags mexikansk nötkött ryckig. Det utvecklades i norra Mexiko och sydvästra USA och är fortfarande populärt i den regionen

Det brukade vara att kockar måste rehydrera machaca innan du använde det, men det steget är inte längre nödvändigt. Eftersom kylningen har blivit allmänt tillgänglig, blir machaca sällan helt torkad längre.

Ett av de enklaste sätten att äta machaca är i förvrängda äggberedningen som kallas machaca con huevos. Leta efter kryddat kött i delen Latino mat i en stormarknad eller en mexikansk mataffär och piska upp en smakfull, hjärtlig, högprotein frukost, brunch eller middag. Om du inte hittar autentiska mexikanska machaca, använd en strimlad nötkött, eller gör receptet med färskt strimlat nötkött eller fläsk.

Eftersom machaca con huevos härrörde från norra Mexiko, åtföljs vanliga tortillor i allmänhet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm svärret eller oljan i en medium stekpanna över medelhög värme tills den skimrar. Söt lök och serrano chili i ca 20 sekunder. Tillsätt machaca och koka i ca 1 minut mer.

  2. Blanda i tomater och kryddor. Ta av blandningen från pannan och lägg åt sidan och håll den varm.

  3. I samma pan, krypta ägget tills de bara knappt satt. Ta bort pannan från värmen och vik i tomaten och machacablandningen. Låt ägget sitta i den heta pannan i ytterligare en minut för att avsluta matlagningen.

  1. Servera machaca con huevos med varma tortillor och refried bönor om du vill. Garnera med en scoop av krossade avocado och tomatskivor.

Variationer på Machaca con Huevos: