Historien om korv och familjen recept

Korv definieras som kött blandat med fett, salt och andra kryddor, konserveringsmedel och ibland fyllmedel. Vissa korvblandningar säljs i bulkform och andra tvingas in i höljen för att bilda länkar. Många människor är bekanta med korvlänkar, men de är lättillgängliga utan sina höljen på samma sätt som färskt nötkött och kyckling är förpackade.


Korv finns i färsk form , som måste kokas före konsumtion.

Det finns även i torr eller härdad form, som redan är kokt. Nästan alla typer av kött kan användas i korv, men vanligaste korv är fläsk eller fläskblandningar med andra kött som nötkött eller kyckling. Korvssortimentet är verkligen livets krydda, och finns tillgängligt på flera sätt, inklusive kryddiga, varma korv och blöta korv, samt med smakämnen som springer ihop från vitlök till muskotnöt .

Korvhistoria

Ordet korv kommer från Mellan-Engelska sausige , som kom från sal, Latin för salt. I Frankrike är de sausissons och i Tyskland, Wurst . I praktiken var över en millenia korvtillverkning ursprungligen en metod som används för att bevara kött, särskilt mindre sår.

Idag har korvtillverkningen blivit en konst. Mer än 200 olika korvvaror tillverkas i USA ensam, och tusentals mer över hela världen, varierande beroende på regional smak och tillgång till ingredienser. Varma hundar är populära i USA, korv är den ultimata finska snabbmat och skaldjursprodukter är populära i Asien.Traditionellt en köttprodukt, skapar kreativa kockar korv från grönsaker och skaldjur blandningar för dem som undviker kött. Det finns till och med kött- och risblandningar tillgängliga i korvhöljen som kallas boudin, uttalad boo-dan, som blev populär i södra stater som Texas och Louisiana. Boudin korv blir allt populärare, och ingredienserna är mer komplexa, eftersom det får exponering.

Emeril Lagasse har visat intresse för maträtten och har tagit den traditionella fläsk- och risrätten till en annan nivå med unika mix-ins som fler kockar expanderar på.

Hälsosamare korvalternativ

Du kan blyga bort från kommersiellt tillverkade korv som fruktar inte bara fetthalt, men vilka odds och slutar tillverkare dumpa i mixen. Och med rätta det. För din bekvämlighet och samvete finns det sätt att sänka fettet , om du gör din egen hemma. Om du gör din egen korv kan du dessutom se till att endast de bästa ingredienserna och kryddorna används. De presenterade korvrecepten (länkade nedan) inkluderar även skaldjur och vegetariska korvblandningar.

Mer om korv och korvrecept:

Vad är korv och vad görs det av?
Korvtyper och formulär
Korvhöljen
Minska fett i korv
• Korv och hälsa
• Lättfett (Lite) Korvrecept
Korvrecept

kokböcker

Hem korvstillverkning
Korvboken för korv
Bruce Aidells fullständiga korvbok
Hemproduktion av kvalitets kött och korv
Fler kakor