Varianter av vilda spanska svampar

Även om hundratusentals spanska i den sista halvan av det tjugonde århundradet övergav sina små städer eller pueblos för att hitta jobb i stora storstäder, återvänder de regelbundet till landsbygden på helger och helgdagar. De besöker nära släktingar, utökad familj och vänner, och tillbringar dagar picnicking, jakt eller fiske. Många spanjorer tillbringar höst eftermiddagar som tar långa promenader i närliggande ängar och skogar för att samla sina favorit vilda svampar.

Gå sedan tillbaka till köket för att förbereda den delikatess som de kallar setas .

Populära vilda svampar i Spanien

Det finns mer än ett dussin sorter av populära vilda svampar i Spanien, men vi nekade listan ner till de fem bästa.

Observera om vilda svampar

Enligt broschyren med titeln Los Peligros de las Setas (Publicerad av Ministerio de Agricultura Pesca y Alimentacion), antalet spanjorer som samlar svamp på landet, liksom Antalet svampsamfund eller sociedades de micologia (studien av svamp) exploderade på 1980-talet.

Ätbara och giftiga svampar växer ofta sida vid sida och är lätt förvirrade, även av experter. Många följer felaktigt råd från deras familj och vänner, (vilket motsvarar gamla kvinnors berättelser) om hur man identifierar de ätbara. Det finns cirka 50 arter av giftiga svampar i Europa, och av dem är sex eller så extremt giftiga. Riskera inte det!

Ett brett utbud av gourmet svampar, inklusive ovanstående sorter, odlas kommersiellt i kontrollerade miljöer och säljs i stormarknader, etniska och gourmetmatmarknader i Europa och USA.