Parmesan-Ricotta Polenta Recept

I detta polenta recept sätter krämig ricottaost en lyxig rikedom utan mycket fett, medan parmesanost ger det djup och komplexitet. Den bästa pannan för att göra polenta är en saucier , som har sluttande sidor och en rundad bas, vilket gör det enkelt för en visp eller sked att rör om noggrant. Det är ett underbart komplement till en saftig braised maträtt som Slow Cooker Beef Short Ribs eller skarpt skinnad grillad kyckling (Prova med Spatchcocked Chicken med grillad vitlök och citroner ). Återhämtningar kan göras i pan-stekt polenta kakor .

Nödvändig matlagningsutrustning: Vätskebägare , mätkoppar , måttskedar , saucier eller kastrull , visp , kockkniv , skärbräda , ostkorn

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda i vatten och mjölk i en kastrullspanna eller kastrull. Koka till en simmer över medium låg värme. När det simmrar, strö polenta gradvis in i potten och rör omgående med en visp för att förhindra att klumpar bildas. Tillsätt en nypa salt och fortsätt simrera över lågtemperaturvärme, omrör ofta med en visp. Koka i ca 20 minuter, tills polenta inte har en gritty munkänsla när du smakade. Rör om 1/4 kopp ricottaost och parmesanost och rör om med en visp eller träsked tills osten smält.
  1. Medan polenta är matlagning, gör chiffonaden basilikan löv: stapla bladen och rulla tätt i en cigarrform. Använd en kniv för att skära genom rullen i tvärriktningen för att göra smala strimlor av basilika. Avsätta.
  2. För att servera, sked en del av polenta (ca 1/2 kopp) på varje platta. Topp med en dollop på ca 1 matsked ricottaost och strö med några av basilikanchiffonaden. Servera omedelbart.