Festliga livsmedel för kinesiskt nyår: Recept att fira

Recept som hjälper dig att fira Kinas största traditionella semester

Kinesiskt nyår är här! Medan den 1 januari är lätt att komma ihåg, ändras det specifika datumet för kinesiskt nytt år varje år, eftersom det faller på den första dagen av månskalendern. Nyårssäsongen kallas också vårfestivalen som den börjar i början av vårterminen enligt den kinesiska kalendern.

Det finns ett antal festliga kinesiska livsmedel som hjälper till att göra varje nyårsafton till en framgång, oavsett om du kastar en stor bash eller bara njuter av en lugn middag med några nära vänner.

Nedan följer några receptförslag, från cocktails och aptitretare till efterrätt.

Asiatisk-inspirerade Cocktails

Ingenting börjar en fest som en vacker, utsökt, exotisk dryck. Från en lotusblomma till en Singapore sling, kommer dessa asiatiska inspirerade cocktails att glädja och imponera på dina gäster. Litchi-nöten är en av Asiens frukter och lägger till elegans för Litchini och sötnos till crouching tiger shooter och röd lotus . Sätt din mixer till jobbet med Chi-Chi-frusen cocktail , eller sätt scenen för en exklusiv händelse med Peking Bellini .

Aptitretande aptitretare

Mycket av maten som serveras vid ett kinesiskt nyårsfira är inte bara traditionellt men representerar något i kinesisk kultur. Pärlbollar (kött- och risbollar), till exempel, betyder återförening, och det kinesiska nyåret är en tid som familjen kommer ihop. Vårrullar representerar rikedom eftersom de ser lite ut som guldstänger. Andra traditionella favoriter är Jiaozi dumplings , salladspaket fyllda med ostron och Yuanxiao dumplings som serveras vid lyktan festivalen den sista dagen av denna månen firande.

Huvudrätter

Många av entrees (och deras ingredienser) som valts för denna semester är symbolisk- vitskuren kyckling som symboliserar renhet, och rätter som använder musslor representerar välstånd som kineserna tror att blötdjur liknar ett kinesiskt mynt. Andra populära rätter är Peking-anka , Kung Pao-kyckling och sött surt fläsk .

Läckra Desserter

Du vill avsluta firandet med en söt anteckning och dessa kinesiska nyårsdrinkar kommer inte att svika. En av de mest traditionella är kinesisk klibbig tårta, eller nian go , som serveras till "kitchen god" för lycka till. Som de flesta kinesiska kakor ångas en klibbig kaka och den är gjord med ris och torkad frukt. Sesamfröbollar (zeen doy), söta rödbönsoppa och mandelkakor är alla underbara val att runda ut på kvällen. Och även om en amerikansk-kinesisk behandling är lyckokakor alltid roliga!

Snabbt och enkelt

Om du har kort tid men ändå vill skapa ett traditionellt kinesiskt nyårstabell, finns det några snabba och enkla recept som gör att det ser ut som om du tillbringade dagar att förbereda. Potstickers är den perfekta aptitretare eftersom du kan göra några fyllningar för att skapa variation. Szechuan nudlar är en familjens favorit, säker på att du ska glädja både unga och gamla. Och moo shu kycklingomslag får alla inblandade, fyllning och vikning av den goda handmaten.