Szechuan Noodles Recept

Detta klassiska och traditionella Szechuan recept sätter ihop en marinaden av risvin och sojasås med marinerade kycklingbitar omrörda med kinesiska grönsaker.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda marinade ingredienser. Marinera kyckling i minst tjugo minuter.
  2. När du marinerar kyckling, blanda såsingredienser. Avsätta.
  3. Även under marinering kyckling, parboil nudlar i en kruka med kokande vatten i tre minuter. Lossa upp nudlar med ätpinnar när de kokar. Dränera.
  4. Värme wok. Lägg till 1 matsked olja vid upphettning. Tillsätt vitlök och kyckling och rör-stek. När kycklingen är nästan färdig, tryck kycklingen upp till sidan av wok och lägg till räkorna i mitten av wok. Stek. När räkorna är färdiga, blanda kyckling och räkor och ta bort från wok till en tallrik.
  1. Uppvärm wok och tillsätt 1 matsked olja. Tillsätt lök, bok choy, morot och broccoli och rör om tills det är mjukt och skarpt. Stänk 1/2 tesked salt över grönsakerna och blanda in. Ta bort grönsakerna på en tallrik.
  2. Rengör woken med en pappershandduk. Värm wok igen och tillsätt 3 matskedar olja. Placera nudlar i wok, använd ätpinnar för att bryta upp dem. Tillsätt 2 msk bönsås och 1 msk sojasaus. Rörsteg tills nudlarna är uppvärmda genom. Lägg till kokt kyckling, räkor och alla grönsaker.
  3. Restir såsblandning och tillsätt. När det gäller koka, prova och justera kryddan, om så önskas, ta bort och servera.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 826
Totalt fett 35 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 16 g
Kolesterol 108 mg
Natrium 1,963 mg
kolhydrater 92 g
Kostfiber 6 g
Protein 36 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)