Jiaozi - Kinesiska Dumplings

Kinesiska dumplings (Jiaozi) är mycket populära under det kinesiska nyårssäsongen

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Rör saltet i mjölet. Långsamt rör i kallt vatten, tillsätt så mycket som behövs för att bilda en smidig deg. Lägg inte till mer vatten än vad som är nödvändigt. Knippa degen i en slät boll. Täck degen och låt den vila i minst 30 minuter.

2. När dugen vilar, förbered fyllnadsingredienserna. Tillsätt sojasås , salt, risvin och vitpeppar till köttet, rör om i endast en riktning.

Tillsätt de övriga ingredienserna, rör om i samma riktning och blanda väl.

3. För att göra dumplingsdegen: knöt degen tills den bildar en jämn boll. Dela degen i 60 delar. Rulla varje bit ut i en cirkel om 3 tum i diameter.

4. Lägg en liten portion (ca 1 nivåsked) av fyllningen i mitten av varje omslag. Vattna kanterna på dumplingen med vatten. Vik degen över påfyllningen i en halvmåneform och kläm fast kanterna för att försegla. Fortsätt med resten av dumplings.

5. Koka med en stor kruka med vatten till koka. Lägg till halva dumplings, ger dem en mild rörelse så att de inte håller sig ihop. Koka upp vattnet och tillsätt 1/2 kopp kallt vatten. Täck och repetera. När dumplingsna koka i en tredje gång, är de redo. Töm och ta bort. Om så önskas kan de stekas på denna punkt.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 388
Totalt fett 20 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 43 mg
Natrium 632 mg
kolhydrater 34 g
Kostfiber 3 g
Protein 19 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)