The Perfect Potstickers

potstickers:

Potstickers är de oemotståndliga dumplings som ångas på ena sidan, stekas på den andra. Oavsett om du kallar dem wortip (grovt översatt som "pot stick") guotie (Mandarin-ordet) Peking Ravioli (en term som gjordes av restauratören Joyce Chen), eller helt enkelt stekta fläskdumplings, är det omöjligt att bara äta en:

Vad gör Potstickers Special?

Allt kommer ner till hur de kokas.

Medan det är vanligt att ånga eller friterande dumplings, använder kockar båda metoderna för att göra potatisar. De fyllda dumplingsna är pan-stekt på ena sidan och sedan ångas i buljong eller vatten. Korrekt gjorda, potten är skarpa och brunade på botten, sticker lätt till pannan, men lätt att ta bort med en spatel. Tricket att göra potstickers är inte att överkoka dem, eller de kommer att leva upp till sitt namn genom att hålla fast i potten!

Potsticker Ursprung:

Kineserna har njutit potstickers sedan Song dynastin (960 - 1280 AD). Potstickers exakta ursprung är förlorat för historien. Men enligt en charmig legend uppfanns de av en kock i Kinas kejserliga domstol, som av misstag brände en sats dumplings efter att ha lämnat dem på spisen för länge. De övercooked dumplingsna brändes endast på botten och inte överst. Med ingen tid att förbereda en ny sats, serverade kocken dumplingsna med den brända sidan på toppen och meddelade att de var hans egna speciella skapelse.

Lyckligtvis älskade domstolen dem!

Potsticker Degen:

Liksom kokad jiaozi är potstickers gjorda med varmvattendegen. Varmvattendeig är en av hemligheterna för kinesisk matlagning - med kokande vatten ger deg större elasticitet, så att den håller sin form bättre. De flesta recepten för kokta och ångade dumplings (som jiaozi och siu mai) använder ett hettvätt.Lär dig hur man gör hetvattendegen

Deg ersättare:

Har du inte tid att förbereda din egen hemlagad potstickerdeg? Gyoza wrappers, eller wonton wrappers skär i cirklar, gör ett bekvämt alternativ. Du kan också köpa "dumpling pastry" eller "dumpling skins" i frysen delen av asiatiska marknader.

Hur man serverar Potstickers:

För att hedra den för länge sedan kocken i kejserliga domstolen, vänd potatisarna över innan de serveras, så att den brunade, stekta sidan är överst.

Potsticker Accompaniments:

Rätt kryddor kan göra potatisterns smak ännu bättre. Här är flera förslag:


Du kan också kombinera ingredienser för att göra en ond Dumpling Dipping Sauce . Servera doppsås vid bordet i individuella skålar om så önskas.

Framsteg Dumplings:

Förbereder ett stort parti potstickers för en folkmassa? Det är lättare om du bryter upp uppgiften i två steg, förbereder dumplings upp till matlagningssteget och fryser dem att laga mat senare. Följ bara de här enkla instruktionerna för att frysa potstickers

Potsticker Recept:

Du säger Potstickers, säger jag ... Peking Ravioli?

Har du någonsin undrat hur potatickers kom att kallas "Peking Ravioli?" Populär TV-kiosk värd och restauratör Joyce Chen myntade termen på 1950-talet. Kens Cambridge, Massachusetts restaurang låg i ett stort italienskt grannskap, och hon ville ha ett namn som skulle hjälpa kunderna att förstå vad dumplingsna var. Idag kallar många kinesiska restauranger i Boston-området fortfarande potstickers "Peking Ravioli."