Djupfryst Kung Pao kyckling med jordnötter

Kung Pao Chicken, uppkallad efter en domstolsansvarig eller " Kung Pao ", är en kryddig Szechuan maträtt med tärnad kyckling, jordnötter och chili peppar. Detta recept kräver att friteras ; För en lättare version, prova Kung Pao Chicken Stir-fry .

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Skär kycklingen i 1-tums kuber. Blanda i sojasås, risvin eller sherry, vatten och majsstärkelse. Marinera kycklingen i 30 minuter.

2. Blanda såsingredienserna i en liten skål, vispa i majsstärkelsen sist.

3. Ta bort fröna från chili pepprarna och hacka. Skala och finhacka vitlöket.

4. Värm oljan för fritering till mellan 360 och 375 grader Fahrenheit. Skjut försiktigt kycklingen i wok och friterar i ca 1 minut tills kuberna skiljer sig och blir vita.

Ta bort och dränera på pappershanddukar. Töm alla utom 2 matskedar olja från wok.

5. Tillsätt chilienspeppar och steka tills skinnen börjar mörka och blistera. Tillsätt vitlök. Rörsteg tills aromatisk (ca 30 sekunder). Tillsätt den friterade kycklingen tillbaka i pannan. Rör på en kort stund, tryck sedan upp på sidorna av wok och tillsätt såsen i mitten, rör om snabbt för att tjockna. Rör i jordnötterna. Blanda allt ihop och servera varmt.

Reader Rating: 5 out of 5 stars
Kommentarer: Perfekt resultat och bättre än Kung Pao kycklingen som finns i stadens köpcentra. Jag fann att 3 torkade röda chili var mycket varmt nog för mig. Betygsatt av mike

Mer kinesiska kycklingrecept
Mer Szechuan Recept
Huvudsakliga kinesiska receptfilen

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 582
Totalt fett 50 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 20 g
Kolesterol 47 mg
Natrium 703 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 2 g
Protein 21 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)