Vad är en traditionell Cornish Pasty?

Prova denna handhållna komfortmat

En Cornish pasty färsk från ugnen är en riktig brittisk glädje. Detta varma, smältande brödbakverk är fyllt med kött- och grönsakspåfyllning, vilket ger en fyllning, hjärtlig komfortmat. Det har varit så kopierat i hela de brittiska öarna att dess sanna ursprung har försvunnit långsamt. Men under de senaste åren har det varit ett starkt drag för att etablera dessa rötter, så mycket så är den korniska pastaen (och dess recept) nu en skyddad mat.

För att nu kallas en riktig Cornish pasty, måste den följa vissa kriterier - vilka ingredienser ingår, metoden där den är gjord, hur den är krympad (sidokrypning är ett måste), och även där den är gjord.

Origins of Cornish Pasty

Cornish pasty är känd och älskad i hela Storbritannien och Irland och kommer från Cornwall, som ligger på Englands sydvästra tipp. Häftiga argument överflödar ursprunget av pastyen med angränsande Devon, och ställer också krav på pasty-men naturligtvis är deras inte kallade en Cornish men en Devon.

Ingen person kan göra anspråk på pastyen. Det antas att det skapades för korniska tenngruvarbetare, som inte kunde återvända till ytan vid lunchtid, ha en hjärtlig, lätt att hålla och enkel att äta lunchrätt. Med sina händer ofta smutsiga från morgons arbete kunde pastyen hållas av den tjocka konditorivarna utan att förorena innehållet.

Den tjocka skorpan fungerade också som en isolator och håller innehållet varmt i flera timmar. Pasties gjordes ofta också med köttpåfyllning i ena änden och en söt fyllning av frukt eller sylt på den andra, vilket gör en fullständig måltid i en!

Pasties kan inte längre vara mat av tenn minare, men de är en av landets favorit mellanmål eller lunch mat.

Pastyen gör också en väsentlig kvällsmaträtt när den serveras med ärtor och sås.

Vad gör en Cornish Pasty

För att betraktas som en äkta Cornish pasty, måste receptet följa vissa specifikationer. Enligt Cornish Pasty Association måste fyllnadsingredienser omfatta ungefär tärnad eller malet nötkött (och inget annat kött men nötkött kan användas), och endast dessa grönsaker: skivad eller tärad potatis, ropa (kallad svensk i Storbritannien) och lök . Det måste finnas minst 12 1/2 procent nötkött och minst 25 procent vegetabilisk i fyllningen. Och alla ingredienser måste vara råa när de placeras i konditorivaror.

Bakverket måste vara en shortcrust (som har ett fett-till-mjölförhållande mellan 1 och 2), en grov puff (även kallad flakig bakverk) eller puffdekor. Oavsett vilken deg som används, måste den vara smaklig och kunna hålla sig till fyllning, bakning och hantering utan att bryta. Det kan borstar med ägg eller mjölk eller en kombination av båda. Och här är det som gör det till en sann Cornish pasty: crimping. Degen måste förseglas genom att krympa kanterna till ena sidan, vilket ger den den signaturformen.

Gör din egen Cornish Pasty

Medan traditionella recept alltid används med malet eller tärad biff, lök och potatis som är insvept i kortkorsbröd , kan variationer innefatta tillsättning av morötter eller till och med ärter.

Men dessa versioner skulle inte anses vara autentiska. Om du vill försöka göra din egen Cornish pasty uppfyller detta recept de flesta kriterierna, och även om det kanske inte uppfyller alla POD-standarderna, är det fortfarande en utmärkt pasty oavsett vad EG-domstolen har att säga om ämnet.