Kinesiska mandelkakor

Kinesiska mandelkakor, tillsammans med sesamkakor och valnötkakor , är en populär behandling på kinesiska bagerier, men det är också möjligt att göra dessa klassiska kinesiska godisar hemma.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 325 grader Fahrenheit (162,5 grader Celsius).
  2. Sifta mjöl, bakpulver, natron och salt i en stor skål. I en medium skål, använd en elektrisk mixer för att slå smöret eller margarin, förkortning och socker. Tillsätt ägg och mandel extrakt och slå tills det är väl blandat. Tillsätt till mjölblandningen och blanda väl. Obs! Degen kommer att vara smula på den här tiden, men oroa dig inte - det är det som ska vara.
  1. Använd fingrarna för att bilda blandningen i en deg och bilda degen i 2 rullar eller stockar som är 10 till 12 tum långa. Wrap och kyl i 2 timmar (detta gör det lättare att forma degen i cirklar).
  2. Ta en logg och sätt lätt degen med 3/4 tums intervall så att du har 15 stycken och skär degen. Rulla varje bit i en boll och lägg på ett lätt smurt kakbricka ca 1 1/2 tum från varandra. Placera en mandel i mitten av varje kaka och tryck lätt ner. Upprepa med resterande deg.
  3. Pensla varje kaka lätt med slagen ägg innan du bakar. Baka i 15 minuter till 18 minuter, tills det är guldbrunt. Kyl och förvara i en sluten behållare.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 660
Totalt fett 57 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 34 g
Kolesterol 23 mg
Natrium 92 mg
kolhydrater 26 g
Kostfiber 10 g
Protein 21 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)