Vegan Ginger Carrot Soup Recept (Glutenfri)

Färgglada och doftande, denna vegetariska och veganska morot och ingefära soppa är en lätt och lugnande soppa. Morotsoppa med ingefära är ett näringsrikt och lågt fett sopprecept med bara en touch av sötma och en smak av krydda och definitivt värt ansträngningen! Detta recept handlar bara om idiotsäker. Jag har haft så många människor prova det och bara rave om hur fantastiskt det är. Kombinationen av kryddor och sötma är egentligen bara otroligt, och med bara en fin olja för att laga löken, är den ganska låg i fett och otroligt frisk.

Vill du minska fettet för att göra detta recept nästan fettfritt? Lossa matolja genom att värma lök, ingefära och morötter i en non-stick-pan i en knapp matlagningsspray. Med alla andra läckra ingredienser kommer du inte att missa för mycket smak alls, men du kan alltid lägga i en halv bouillon kub om du vill ha lite extra boost.

Denna morot och ginger sopp recept är både vegetarisk och vegan , och så länge du använder hemlagad grönsaksbuljong , kan den göras också glutenfri. Bläddra ner för fler vegetariska morotsoppa recept.

Se även: Fler glutenfria vegansk soppor som inspirerar dig

Vad du behöver

Hur man gör det

Först, i en stor kruka, sautera lökarna och ingefära i olivoljan tills det är mjukt, cirka 3-5 minuter.

Lägg sedan till i morötter och grönsaksbuljong och minska värmen till medium. Låt morötterna simma i ca 40 minuter, eller tills de är mjuka.

Tillsätt i apelsinjuice och rör om väl.

Arbeta i små satser och använda antingen en matprocessor, nedsänkningsblandare eller en vanlig mixer, bearbeta såsen noggrant tills den är jämn.

Återställ den renade blandningen till potten för att försiktigt värma upp. Eller, om det inte behövs, överför din soppa till en serveringsskål och lägg till en röra med muskotnöt, salt och peppar och rör om det.

Servera din vegansk morot och ingefära soppa med en soppa eller kokosnötsfri yoghurt eller vegansk grädde om så önskas, en strö av muskotnöt för garnering och njut!

Gilla att göra hemlagade vegetariska soppor? Här är vegetariska och veganska sopprecept som du vill försöka:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 227
Totalt fett 11 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 733 mg
kolhydrater 29 g
Kostfiber 5 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)