Yakisoba: Japanska Fried Noodles With Pork and Vegetables

Yakisoba är en sorts japansk stekt nudel. Yakisoba på japanska betyder "stekt bovete." Det serverades först i början av 1900-talet på japanska matbodar och sedan senare på 1950-talet vid mamma och pop-lobbyn till barn som eftermiddagsmat. Sedan dess har det blivit en populär maträtt på japanska diners samt matbilar.

Detta är ett recept för att göra den vanligaste typen av yakisoba som är stekad med fläsk och grönsaker. Paket med yakisoba-kit finns ofta i asiatiska livsmedelsbutiker och det är enkelt att göra hemma. Du kan justera kryddor och kött och grönsaker till din smak, byta ut fläsk för fisk och skaldjur om du gillar och inklusive dina favoritgrönsaker. Yakisoba-såsen har en liknande smak och tangerighet till Worcestershire sås, vilket är anledningen till att det erbjuds som en ersättning för yakisoba-sås i ingredienslistan.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lätt lossa förångade chuka nudlar och lägg åt sidan.
  2. Värm vegetabilisk olja i en medium stekpanna över medelvärme. Rör fräschen till nästan kokt. Strö över salt och peppar till säsong.
  3. Tillsätt morötter, lökskivor och grön paprika till stekpannan och rör om i några minuter. Tillsätt kål till stekpannan och rör i en annan minut.
  4. Lägg nudlar till skillet. Häll 1/4 kopp vatten över nudlarna och täcka stekpannan. Vrid ner värmen till låg och ånga i några minuter.
  1. Ta av locket och tillsätt yakisoba sås eller kryddpulver. (Justera mängden sås till din smak.) Rör nudlarna snabbt.
  2. Dela yakisoba på två plattor. Strö med aonori och beni-shoga strax före servering, om du använder.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 656
Totalt fett 14 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 49 mg
Natrium 703 mg
kolhydrater 109 g
Kostfiber 36 g
Protein 36 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)