Vad exakt är en vegetarisk? Vad betyder Lacto-Ovo?

En definition av vegetarisk, lakto-ovo vegetarian och mer

När de flesta tycker om vegetarianer , tänker de på lakto-ovo-vegetarianer: Människor som inte äter nötkött, fläsk, fjäderfä, fisk, skaldjur, insekter eller djurkött av något slag, men äter ägg och mejeriprodukter är lakto-ovo vegetarianer ("lacto" kommer från latin för mjölk och "ovo" för ägg). Detta är den vanligaste typen av vegetarian i Nordamerika.

Med andra ord är en vegetarian någon som inte äter någon form av kött. En vegetarian äter inte kyckling, hamburgare, biff, fisk, räkor, hummer eller några djur eller skaldjur.

Ordet själv kan användas som antingen ett substantiv, som i "Den personen är vegetarian " eller ett adjektiv som används för att beskriva kosten eller sätt att äta, som i "Den personen följer en vegetarisk kost."

Lacto-vegetarian används ibland för att beskriva en vegetarian som inte äter ägg, men äter mejeriprodukter. Många hinduiska vegetarianer är lakto-vegetarianer som undviker ägg av religiösa skäl och fortsätter att äta mejeri. Läs mer om lakto-vegetarianer här.

Ovo-vegetarian refererar till människor som inte äter kött eller mejeriprodukter men äter ägg. Vissa människor är ovo-vegetarianer eftersom de är laktosintoleranta. Läs mer om ovo-vegetarianer här.

Se även:

Det finns naturligtvis en debatt om vad som exakt utgör en vegetarisk kost och vad som gör en vegetarian. Till exempel insisterar många på att ägg inte är vegetarianer, och många människor, särskilt i Storbritannien, utesluter också vissa typer av ost från en vegetarisk kost.

Om du vill lära dig mer om detta, här är några resurser som kan hjälpa till:

Så vad exakt äter vegetarianer?

Du kommer märka att en vegetarisk kost definieras oftast av vad den utesluter , det vill säga vad vegetarianer inte äter , snarare än vad de äter, vilket kan leda till att du undrar, så vad äter vegetarianer?

En vegetarisk kost innehåller nästan allting (förutom kött, självklart!) Du kan föreställa dig från slurpees till wheatgrass juice: bönor, baljväxter som linser, hela korn som ris, vete och quinoa , bakverk och bröd inklusive kakor, kakor, croissanter och bagels, alla grönsaker, squash, som pumpa och butternut squash, frukter, nötter och havsgrönsaker som tång, bearbetade och kemiska livsmedel som Twinkies, MSG och majssirap med hög fruktos, kaffe, te, alkohol, ägg och äggprodukter (vanligtvis), mejeriprodukter och mejeriprodukter (vanligtvis) som glass, ost, mjölk, grädde, smör , gräddeost, sojaprodukter som edamam och tofu , köttbyter som veggie hamburgare och seitan , alla oljor , örter och kryddor (inklusive fjäderfä kryddor !), de flesta kryddor som sojasås, Nama Shoyu och varm sås, och du får dig idén!

Se även: