Sommar Soppa Recept: Cool Vegan Gurka Soppa

Letar du efter det perfekta ljuset och fyller sommarmålet ? Hur känner du dig om kalla soppor? Du är förmodligen redan bekant med traditionell spansk gazpacho , men världen av kylda soppor går långt bortom bara gazpacho. Prova den här kylda vegan gurksoppa receptet för en lätt sommar lunch eller en enkel middag förrätt soppa (försök att göra det i förväg och servera det medan du väntar på dessa veggie hamburgare att bruna upp på grillen på en varm sommarkväll).

Denna kylda och nedkylta gurksoppa kombinerar gurkor med färsk dill, lök och vitlök för smak och blandar det tillsammans med lite sojamjölk (eller använd någon form av icke-mejeriprodukter som du föredrar, såsom mandelmjölk) för en jämn, krämig och kall agurksoppa som är vegetarian, vegan och mycket uppfriskande.

Soppan är också glutenfri, se till att din grönsaksbuljong är glutenfri eftersom vissa märken är och vissa märken är inte; Alla övriga ingredienser är säkra för dem som har en glutenfri diet . Detta recept kommer till oss från Compassionate Cook Cookbook

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Först, i en stor kastrull, värm vegetabilisk olja över medelvärme. Sedan lägger du gurkorna, vitlök och lök på pannan och värmer tills löken är transparent, ca 6 minuter.
  2. Tillsätt sedan grönsaksbuljongen i pannan och låt den simma tills gurkan är helt mjuk, ca 15-20 minuter.
  3. Ta bort pannan från värmen. Överför försiktigt blandningen till en mixer eller matberedare och blanda sedan noggrant tills blandningen är helt jämn. Medan blandningen fortfarande är varm, rör om den färska dill och krydda med fräsch svartpeppar för att smaka.
  1. Placera hela blandningen i kylskåp och låt det kyla tills det är helt svalt.
  2. Rör i sojamjölken strax före servering. Smak och justera kryddor till smak. Observera att receptet inte kräver salt, men om du är van vid saltmat kan du tycka att det behöver snett. Jag rekommenderar alltid att använda kosher salt eller havssalt för bästa smak.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 161
Totalt fett 3 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 488 mg
kolhydrater 28 g
Kostfiber 3 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)