Karibisk Svartböna och Plantain Soup

Ta en liten smak av Karibien i ditt hem med denna enkla svarta bönensoppa med strimlade plantor. Bortsett från plantaner är alla ingredienser i denna soppa enkla och vanliga livsmedel, och de är naturligtvis alla vegetarianer, veganer och mejeriprodukter. Använd en hemlagad glutenfri vegetabilisk buljong för att göra denna soppa glutenfri också. Servera med mycket varm sås! En stor soppa till din vegetariska Kwanzaa festmeny.

Recept och foto med tillstånd av Bush's Beans.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Sauté vitlök och lök i 1 msk. av olivolja tills genomskinlig (ca 5 minuter).
  2. Lägg sedan till grönsaksbuljongen, löklök, kummin och den strimlade plantan (spara lite för garneringen) och låt sjuda i 15 minuter (koka inte).
  3. Tillsätt de dränerade svarta bönorna och simma i 5 minuter, tillsätt lite mer vegetabilisk buljong eller vatten efter behov för önskad konsistens.
  4. Smaka med salt och peppar.
  1. Servera och garnera med stekt strimlad plantain och färsk koriander.
  2. För att servera, placera i en soppa skål eller sked på toppen av vanligt vitt ris. Garnera med koriander och reserverad strimlad plantain.

Gör tre portioner.

Gilla svart bönsoppa? Här är några fler variationer att prova:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 605
Totalt fett 7 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 640 mg
kolhydrater 105 g
Kostfiber 28 g
Protein 35 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)