Fettfri Vegan Split Pea och Potatis Soppa Recept

Ett hälsosamt fettfritt och vegansk recept för curried splitta och potatissoppa med morötter och selleri. Inget fett läggs till (eller behövs!) I detta vegetariska och veganuppsökta soppa recept, eftersom det finns mycket kryddor för smak, inklusive curry, oregano och vitlök. Det är oljefri, utan vegan margarin eller smör som behövs.

Med bara 353 kalorier per portion och med varje servering som ger en hel del 21 gram protein, är detta en hälsosam fet och vegetarisk vegetarisk och vegetarisk sopprecept. Var noga med att titta på serveringsstorlekarna så att du inte äter mer än vad du tänkt dig, eftersom denna gröna delade ärtsoppa är helt utsökt.

Vill du prova att göra en delad ärt och potatissoppa i crockpotten? Här är en liknande version av detta sopprecept, justera för krukpottens koktider: Vegetarian Crockpot Split Pea Soup Recept

Gilla att göra enkla kalorier med hemlagad vegetarisk soppa? Var noga med att rulla hela vägen för några få av våra favorit hälsosamma och fyllande vegetariska sopprecept att prova.

Se även: Mer fettfria veganska sopp recept

Vad du behöver

Hur man gör det

I en stor kastrull kombinerar du de gröna delarna med vattnet och den hackade löken. Tillsätt vitlökspulver, oregano, currypulver, salt, peppar och löklöv och ge det en bra omgivning för att kombinera allt gott tillsammans.

Koka upp blandningen och minska värmen till en låg simmer och låt den laga sig, avtäckt, i ungefär en timme.

Efter en timme, rör i de hackade morötterna, de hackade potatiserna och selleri.

Täck potten och låt dem simma, täcka, rör om och om i ytterligare 45 minuter, eller tills soppen når önskad tjocklek. Du kan lägga lite mer eller mindre flytande efter önskemål.

Ta bort lakan löv från potten och kassera.

Om du vill ha en smidig soppa kan du blanda försiktigt blandningen i satser i en mixer eller matberedare eller med en blandningsblandare. Uppvärm soppan efter behov före servering.

Detta fettfria och veganska splitterter och potatissoppa recept har skrivits ut med tillstånd från The Compassionate Cook Cookbook .

Näringsdeklaration:
Ger 6 fettfria portioner.
Kalorier: 353, kalorier från fett: 10
Total fetthalt: 1,1 g, 2% Totalt dagligt värde
Kolesterol: 0 mg, 0%
Natrium: 46 mg, 10%
Totala kolhydrater: 67,4 g, 22%
Dietfibrer: 23,2 g, 93%
Sockerarter: 9,4 g
Protein: 21,0 g
Vitamin A 84% RDA, C-vitamin 43%, kalcium 8%, järn 24%

Fler vegetariska och Vegan Soppa Recept:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 92
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 270 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 4 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)