Den Bästa Dairy-Free Vegan Sour Cream Substitute

Tofutti Sour Supreme regerar fortfarande som Vegan Sour Cream Champ

Om du letar efter en nondairy vegansk gräddfil för att försöka, har Tofutti varumärke Sour Supreme och dess syster icke-hydrogenerade utbud, hållit upp under åren. De smakar på samma sätt som den riktiga saken, vilket är ett plus för veganer som söker ett alternativ för nondairy.

Var hittar de dem

Leta efter vegansk gräddfil i den kylda delen av din favorit naturliga livsmedelsbutik, hälsokostaffär eller co-op, eller, kan du också handla online på veganska specialbutiker.

Vissa större välsorterade livsmedelsbutiker kommer också att bära Tofutti Sour Supreme i sin naturliga matgång.

Soy och Tofu

Båda versionerna använder sojaprotein och tofu som bas för ersättning för sur grädde. Den ursprungliga rena versionen använder sojabönolja, medan den icke-hydrogenerade versionen använder en oljeblandning av sojabönor, palmfrukt och olivolja. Båda versionerna är icke-GMO, glutenfria, mjölkfria och kosherparve.

Näringsinformation

Intressant innehåller den icke-hydrogenerade surkrämen mer kalorier, 85 för en 2 msk servering. Jämfört med 2 matskedar av den ursprungliga Tofutti Sour Supreme Better Than Sour Cream med bara 60 kalorier. Fetthalten är densamma, 5 gram och proteinet, 1 gram men kolhydratsumman är 2 gram för originalet och 9 gram för icke-hydrogenerade. Men den icke-hydrogenerade har ingen transfett, medan originalen har 2 gram transfett. Om du vill eliminera transfett från din kost, är det icke-hydrogenerade det rätta valet.

Du kanske bara vill använda lite mindre av det om kalorier är ett problem.

Användning i bakning

Om du väljer Sour Supreme hittar du en version av guacamole. Men om du använder det som en sur grädde ersättning i bakning, oroa dig inte. Använd samma mängd Sour Supreme som den sura grädden som krävdes i receptet.

Dina bakade varor kommer ut lika lätta och fluffiga - för att inte tala om så gott som om du använde de riktiga mejeriprodukterna. Det är en bra insats att dina nonvegan vänner inte kommer att kunna berätta skillnaden.

När det gäller förvaring, behåll det inte längre än tre veckor i kylskåpet när du öppnar behållaren, även om två veckor är optimala.

Gör din egen Vegan Tofu Sour Cream

Ett annat alternativ om du letar efter ersättningsmedel är att försöka göra en hemlagad nondairy gräddfil med tofu istället för mejeri. Här är ett recept att prova: Vegan Tofu Sour Cream Recept. Du kan också göra din egen gräddeutbyte genom att kombinera mjuk och fast tofu, citronsaft, soja och cashewnötter i en matberedare.

Mer Vegan Mejeri Substitut

Om du eliminerar animaliska produkter från din kost eller bara eliminerar mejeriprodukter, kan du behöva hitta ersättare som fungerar bra i recept. Se de bästa veganersättarna för mjölk, smör, ost, Alfredo sås, Parmesanost och Ricotta-ost. Dessutom kan du lära dig att göra egna ersättare för mjölk och ostprodukter.