Tom Collins Recept: En Klassisk, Förfriskande Gin Drink

En nypa och du kommer att upptäcka varför Tom Collins har varit en favoritcocktail i över ett sekel. Det är en lång, uppfriskande ginsyra och ett riktigt bra alternativ för en varm sommardag . Receptet är oerhört lätt att följa, och det gör det en drink som alla kan mixa.

Tom Collins tillhör "collins" -familjen blandade drycker och den primära skillnaden mellan var och en är basluten som används . Det är en ganska genomskinlig dryck, så ditt val av gin kommer att ha störst effekt på dess smak. Medan du inte behöver använda den bästa gin, kommer din Tom Collins att bli bättre med något som åtminstone är i mitten av hyllan.

Utöver gin behöver du citronsaft, enkel sirap och klubb soda. De är alla mycket vanliga dryckesingredienser och det är troligt att det ligger i din bar eller kök just nu. Denna enkelhet är en anledning till att Tom Collins länge varit en häftklammer för drinkers över hela världen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll gin, citronsaft och enkel sirap i ett collinsglas med isbitar.
  2. Rör omedelbart .
  3. Topp med klubbens läsk .
  4. Garnera med körsbären och en apelsin eller citronskiva. Du kan knyta körsbäret till citrusfrukterna med hjälp av en cocktailplocka och skapa en garnering som också kallas "flagga".

Om du föredrar, skaka gin, juice och sirap, spänna den sedan i ett glas med färskis. Ännu ett alternativ är att placera en shaker-tenn över glaset efter att ha tillsatt de ingredienserna och ger det ett bra men kortt skaka innan det fylls med läsk.

Gammaldags eller modernt gin?

Vi kan datera Tom Collins tillbaka till 1800-talet, eftersom det framträdde i den första bartendingboken som skrivits ut. Som med många recept i "Professor" Jerry Thomas "Bon Vivants Companion", är det mycket troligt att drycken var en hit år före 1877-utgåvan där den gjorde sin debut.

Tillbaka i Thomas 'tid hänvisade "gin" ofta till Old Tom Gin, Plymouth Gin, eller Holland Gin (känd bättre som genever , idag). Om du vill ha en smak av Tom Collins gjord i den riktigt klassiska stilen, prova den med en av dem.

Idag har vi många fler val i gin. Detta recept, tillsammans med andra klassiska gin-cocktails , är perfekta formler för att utforska alla dessa alternativ. Varje gin kommer att förändra dryckets profil, vilket ger dig en ny och fascinerande smak varje gång.

Bland dina alternativ är de klassiska londonerna i London. Varumärken som Beefeater , Tanqueray och Bombay Safir gör alla en utmärkt Tom Collins. För att ge drycken en modern spin, häll en av de nya gnarna som Hendrick's, Aviation , eller till och med G'Vine .

Socker, sirap eller surt

Du har ännu fler val när det gäller drink sötningsmedel i Tom Collins. Traditionellt användes rakt vitsocker. Om du väljer det här, överväga ett superfint socker i stället för det vanliga sockerröret du kan lagra i köket. De mindre kristallerna löser sig bättre och lämnar inte fula klumpar i botten av ditt glas.

För att kringgå några problem med upplösning väljer du receptets förslag på enkel sirap. Det är ett viktigt sötningsmedel för den moderna baren och att göra ett parti hemma kräver bara några minuter av din tid.

Om du har socker, vatten och en panna för kaminen kan du göra enkel sirap.

Det sista alternativet är att skapa en sur blandning . Detta kombinerar citronsaft och sirap i en lättanvänd drickblandare. Det är mycket bekvämt och används i cocktails från margaritas till "ispannor". Du kan också använda den som ersättning för något recept som kräver citrusjuice och enkel sirap individuellt. Ändå ger det dig inte tillräckligt flexibiliteten att anpassa söt och sur till varje drink.

Oavsett vilken sötningsmedel du väljer för Tom Collins, är det bäst att tweak det och citrusen till din individuella smak . De volymer som används i detta recept är en bra utgångspunkt, men du kommer att märka att det behöver justeras beroende på gin du häller.

Om soda

Tom Collins faller i kategorin gin och soda drycker, förenade med andra favoriter som gin Rickey, gin buck och gin fizz . Medan vissa av dessa kräver en viss läsk (tänk gin och tonic ), lämnar andra det till drinkaren och bartendern.

Idag är det mycket vanligt att vända sig till klubb soda för Tom Collins. Du kan istället vända dig till något klart kolsyrat vatten som du har på lager just nu. Seltzer rakt ut ur sodavatten är det mest traditionella alternativet. Club soda, med sin nästan oskiljbara smak, är det näst bästa valet.

Även om det inte gör en dålig Tom Collins, kan de sötare rena sodavatten som ginger ale eller en citronkalk soda vara lite för söt. Om de är dina enda alternativ, håll tillbaka på dryckens sötningsmedel för att upprätthålla en bra balans.

Även om du vill bli teknisk om det, kommer hällande ginger ale att skapa mer av en gin buck än en Tom Collins.

Fler Collins Recept

Tom Collins och hela Collins familj av drycker är mycket populära och borde vara på varje bartenderlista med drycker att veta . John och Tom Collins är de mest populära i gänget.

Om du har svårt att komma ihåg vad som blir whisky och som blir gin, finns det ett enkelt trick du kan använda. Föreställ dig att "Big Bad John" från den gamla Jimmy Dean-låten skulle vara en whiskydrinkare, så han skulle få John Collins . Därefter förenar du helt enkelt Tom Collins med Old Tom Gin.

Utöver dessa två kan du också byta sprit ut för att skapa en mängd olika collinsdrycker. Vissa är uppenbara och andra är inte. Till exempel får vodka collins vodka, brandy collins kräver ett skott av brandy, och rom collins använder vita rom. Juan Collins blir tequila medan Charlie Collins kräver specifikt ett jamaicansk rum.

Därifrån kan du också använda collinsformeln för att skapa några fascinerande cocktails. Dessa moderna recept kan innehålla eventuella extra smaker du gillar. Den amerikanska Collins , till exempel, lägger bing körsbär och blåbär till gin recept medan lavendel Sapphire Collins använder en lavendel-smakad sirap för en blommig beröring. När du vill ha något mycket unikt, prova rabarberkollinerna med hemlagad rabarber sirap.

Stanna inte där heller. När du lär dig att älska Tom Collins och alla dess cocktailkusiner, börjar du dagdrömma om alla andra möjligheter den här stora drycken kan inspirera. Följ dessa drömmar och njut av dina nya skapelser.