Bombay Safir Gin Review och Cocktails

En Premium London Dry Gin du kan lita på för en bra drink

Bombay Sapphire Gin är en av de mest populära premiumgenerna på marknaden för en mycket bra anledning. Denna torra gin i London är en av de som är tydligt gin men inte överväldigande på någon av botanikerna, vilket gör den idealisk för blandning i någon gincocktail.

Utöver den blandbara aromatiska smaken är Bombay Sapphire också rimligt prissatt och lättillgängligt så att det kan (och borde) bli en pålitlig häftklammer i vilken bar som helst.

Detta är också en idealisk gin för att introducera människor till gin eftersom det inte är överväldigande men väldigt tilltalande för alla smaker.

Making of Bombay Safir Gin

Skönheten i Bombay Sapphire Gin är i smaken. Botanikerna är snyggt balanserade och ger en skarphet till andan. Ingredienserna är en internationell affär och inkluderar italienska enbärsbär och orrisrot, spanska mandel och citroner, paradisfrön från Västafrika, kinesisk lakrits och cassia bark , angelica från Sachsen, marockansk koriander och cubebär från Java.

Receptet var inspirerat av en från 1761 och det är en glädje att ha en gin som denna återupplivas från början av engelska gins .

En stor gin för någon cocktail

Detta aromatiska smakämne leder till en mycket blandbar gin för varje cocktail du önskar och det har inspirerat många moderna vändningar på klassiska cocktails . Bombay Safir gör en utmärkt Martini som matchar djupet hos många av de dyrare ginsna.

Den underbara aromen ensam ledde mig att anställa den som en föredragen bas för två av mina ursprungliga cocktails, Lavendel Martini och Dafne Martini .

Om du är en Gin och Tonic fan, så händer det bara att vara en av de bästa gnarna för drycken och jag kan nästan garantera att du hittar den bakom varje bar. För en fruktigare version av Gin och Tonic, två moderna vändningar, American Collins och Red White och Safir är fantastiska val - en med hallon och den andra med bing körsbär och blåbär .

Ännu ett alternativ är Lavender Safir Collins . Du kanske märker en benägenhet för lavendel och Bombay och det beror på att det är ett perfekt äktenskap. I verkligheten kan jag inte se att bli lunad av någon Bombay Safir-cocktail.

Smakspresentationer

Bombay Safir öppnar med en aning av enbär, en mogen citrus och aning av krydda i doften. Gommen är exceptionellt slät och låter botanikerna öppna en efter en och blanda på det mest underbara sättet med enbär något i framkant. Finalen är djupare men behåller andans ljusstyrka.

Mer Bombay Safir Cocktails

Besök Bombay Sapphire Distillery

I 2014 öppnade Bombay Sapphire ett nytt destilleri strax utanför London och det är öppet för allmänheten för turer och evenemang.

Om Bombay Safir Gin