Delilah Cocktail Recept

Delilahen är en klassisk och något bortglömd cocktail som också går under namnen White Lady och Chelsea Sidecar. Hon är en härlig och enkel dryck och är en av de fantastiska recepten som ingår i Sidecar-familjen av drycker .

Sidecar-liknande recept inkluderar populära cocktails som Margarita (tequila) och Boston Sidecar (brandy och rum). De följer en mycket grundläggande formel av baslut, apelsinlikör och citrusfrukter. När det gäller Delilah kommer du att använda gin, Cointreau och citron. Som med någon surt dryck handlar det om att hitta en balans mellan sött och surt för att skapa en smak för att kittla dina smaklökar.

Detta är en fantastisk cocktail, särskilt med rätt gin och färsk citronsaft. Experimentera med några av de hantverkare som finns tillgängliga eftersom det finns några härliga buketter som finns i denna mix.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll ingredienserna i en cocktailskakare fylld med isbitar.
  2. Skaka bra .
  3. Stam i ett kylt cocktailglas .

Välja en stor vit Lady Gin

Din vita dam kan vara en helt ny upplevelse varje gång beroende på gin du väljer . Detta gör cocktailen en rolig att leka med. Det är också ett perfekt recept att lita på när du utforskar nya flaskor gin.

För en ganska djärv Vit Lady, välj ett traditionellt London torrt gin som de från Beefeater, Tanqueray eller Martin Miller.

När du är på humör för något lite mer delikat, nå en flaska Aviation eller Hendrick's. Alla dessa är lättillgängliga och bland de märken som varje ginälskare borde veta .

För de tillfällen då du känner för att upptäcka ett unikt utformat gin , hittar du också många alternativ. En flaska från Botanisten har ett fascinerande utbud av skotska botaniker och Bloom är verkligen en trädgård i ett glas.

Glöm inte heller de amerikanska hantverkarna. St. George Spirits and Leopold Bros. är två amerikanska destillerier som ger européerna en löpning för sina pengar på denna typ av sprit . Faktum är att du kanske kolla med ditt lokala destilleri för att se om de skapar en gin du inte visste om.

Oavsett vilken gin du väljer att hälla, håll med Cointreau eller en apelsinlikör av jämförbar kvalitet och var säker på att din citronsaft är fräsch . Den vita damen är inte en cocktail för att vara sparsam med, så häll det bästa och njut av.

Hur stark är den vita damen?

Hon ser alla känsliga och oskyldiga ut, men den vita damen packar ett slag när det gäller alkoholinnehållet. När du är tillverkad med en 80-bevis gin och Cointreau, kan du förvänta henne att väga i rätt omkring 25 procent ABV (50 bevis) . Det här är inte heller så, eftersom majoriteten av alkohol-dominerande ginmartinier är lika starka.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 189
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 3 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 1 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)