Margarita Cocktail

Alla känner till margarita och dess många fruktiga variationer . Det är en uppfriskande tequila-drink och en måste-sommarcocktail som kan göras på många olika sätt. Det fantastiska med den ursprungliga margaritaen är att det är ett av de enklaste recepten att göra från början .

Observera att det bara behövs tre ingredienser för den ursprungliga margarita. Det finns inget mysterium med denna ikoniska drink och det är inte komplicerat. När tequila, triple sec och lime är balanserade är det en mycket uppfriskande cocktail. Denna dryck är alltför lätt och läckra för att motivera att köpa en flaska margarita-mix och när du får en smak av den riktiga saken, kommer det inte ens att korsa dig.

Det finns tre grundläggande sätt att servera denna cocktail: rakt upp (som i detta recept), på klipporna eller frusen . Nästa fråga är om du ska fälla ditt glas med salt eller socker eller att lämna det rent. Möjligheterna är oändliga och nej, ett margarita glas är inte nödvändigt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Om så önskas, salt kanten av en kyld cocktail eller margarita glas .
  2. Häll ingredienserna i en cocktailskakare med isbitar.
  3. Skaka väl.
  4. Spänn i det beredda glaset med eller utan färskis.
  5. Garnera med limkilen.

Tips för den perfekta Margarita

Att välja en bra tequila är viktigt för att skapa en överlägsen margarita. Det är den viktigaste ingrediensen, och en billig tequila av låg kvalitet kommer bara att ta ner drycken.

Plocka upp en medium till high end blanco eller reposado tequila för denna cocktail.

Detta recept använder lite mer kalk än tre sekunder, även om vissa föredrar att hålla de två jämnt. Om du vill göra det lite sötare, lägg till ett streck med enkel sirap eller agave nektar.

Hur stark är Margarita?

Med hjälp av originalreceptet och en 80-bevisig tequila med 80-försiktig Cointreau, är margarita inte vad vi skulle betrakta en lågsäker cocktail . Det skulle vara cirka 23 procent ABV (54 bevis) . Om du serverar det på klipporna, kommer det att späda lite med tiden.

En Mason Jar Margarita

Det har blivit ganska populärt att servera en margarita i en masonburk med massor av is. Om du försöker margarita receptet ovan kommer du snabbt att upptäcka att det inte kommer någonstans nära att fylla glaset.

Det beror på att det ursprungliga receptet är utformat för att serveras som en kort drink. Med en volym på endast 3 1/2 ounce, kommer det knappt att fylla många av dagens större margarita och cocktailglasögon. Det är trots allt ett klassiskt cocktailrecept , och glasögon på dagen var mycket mindre än de vi använder nu.

Om du vill göra en mason jar margarita måste du gå med ett recept utformat för större volym. Den här moderna versionen kommer att göra en drink som är drygt 6 ounces. Oftast är nyckeln till att fylla den genomsnittliga masonburkskraven att ladda den med isbitar och gott om färsk frukt.

För att göra denna margarita, skaka 2 uns tequila, 1 ounce trippel sek och 3 oz färsk sur blandning med is. Torka det i en isfylld masonburk (med salt eller sockerfälg om du vill) och lägg till några lime kilar.

Detta kan också blandas direkt i din masonburk. Klipp tillbaka på isen först, skaka eller rör drycken, fyll sedan den med färska isbitar,

En bok för Mason Jar Cocktails

Det finns faktiskt en stor bok tillägnad mason potatisar. Om du är ett fan av att blanda i det här glaset, vill du definitivt hämta en kopia av Shane Carleys "The Mason Jar Cocktail Companion". Alla recepten mäts i delar och många av de sprit-tunga recepten har anpassats till volymen.

Carley's Mason Jar Margarita, till exempel, är ganska lätt. Den blandar helt enkelt 3 delar tequila, 2 delar apelsinlikör och 1 del limesaft. Skönheten i "delar" -blandningarna är att du kan anpassa den till vilken storlek du gillar. Dessutom kommer isflödet i en masonburk att späda drycken perfekt.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 96
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 6 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 4 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)