Juan Collins: En Whisky Cocktail Transformerad Med Tequila

Vad händer när du häller tequila istället för whisky till en av de mest kända happy hour-cocktailsna ? Magic i ett glas! Det är vad vi har i den roliga tequila-cocktailen som kallas Juan Collins.

Detta recept är bara en av de många från collins familjen av drycker , som innehåller några av de mest uppfriskande och populära cocktailsna du kan hitta. Collinsformeln är enkel: bashalt, söt, sur, läsk.

För att göra Juan Collins börjar vi med ett skott av bra tequila , tillsätt frisk citronsaft och använd agave nektar för sötningsmedlet innan du fyller drycken med mousserande klubb soda. På bara några minuter har du en lång, iskall tequila dryck som snabbt kan bli en ny favorit .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll tequila, citronsaft och nektar i ett collinsglas fyllt med isbitar.
  2. Rör omedelbart .
  3. Topp med klubbens läsk.
  4. Garnera med citruskil.

Tips för att göra en bra Juan Collins

Tequila. Transparenta drycker som Juan Collins har inte många tunga smaker för att maskera en dålig kvalitetsanda. Det betyder att det är bäst att använda en tequila som du inte skulle ha något emot att smutta rakt på. Kom ihåg att tequila du väljer bestämmer den övergripande kvaliteten på drycken, så det är bäst att starta det rätt.

Blanco (eller silver) tequilas är det mest populära valet för detta recept, men uppgradering till en åldrig reposado är också en utmärkt idé.

Citronsaften. Färsk citronsaft bör anses vara ett krav för att göra en bra Juan Collins (eller någon collinsdryck, för den delen). Om du vill byt till limejuice eller använd en citronkil för garneringen så att du kan klämma lite mer juice när du dricker.

Agave Nectar. Jag rekommenderar ofta parning agave nektar med tequila i cocktails eftersom de två agavebaserade ingredienserna bara verkar fungera bättre tillsammans. Om du inte har agave nektar är enkel sirap ett alternativ . Det kan hända att 3/4 oz sirap passar bättre eftersom nektar tenderar att vara sötare än sirap.

Om du använder rakt sockerrör börjar du med 1 tsk och justera det efter din smak.

Hitta balans. Som med alla söta och sura cocktails , justera de två elementen för att passa din personliga smak. Du kanske också tycker att du föredrar lite mer citron med en tequila och lite mindre med en annan.

Den fantastiska delen om Juan Collins är att du kan justera den när du dricker. Om det inte är rätt, lägg till det, rör och njut!

Hur stark är Juan Collins?

Precis som andra highball-blandade drycker, är det lite av en utmaning att uppskatta mängden alkohol i Juan Collins. Det beror på att du kan hälla mer eller mindre läsk än någon annan och denna enda faktor kommer att förändra dryckens styrka.

Om vi ​​antar att du häller en 80-bevisig tequila och avslutar drycken med ca 2 uns soda, kan vi få en bra idé.

I det här exemplet skulle det göra drycken omkring 11% ABV (22 bevis). Det betyder att det är något starkare än det genomsnittliga glaset vin och varför det är en idealisk kandidat för happy hour och avslappnad dricka.