The Hot Toddy: En Favorit Varm, Boozy Recept för Vinter

Varm och smakfull och precis i tid för vintern är Hot Toddy en klassisk varm dryck och det är väldigt enkelt att göra. Det grundläggande receptet kräver bara en baslut, honung, citron och te. Det bästa är att du kan lägga din egen snurr på denna ikoniska drink.

Brandy, rum och whisky är alla en utmärkt bas för Hot Toddy och som du väljer kommer att vara en fråga om personlig smak eller vad du än har till hands. En robust bourbon är en personlig preferens, men det är också trevligt att växla upp det från tid till annan.

Hot Toddy är en av de enklaste varma dryckerna du kan göra och det kan snabbt bli en ny favorit. Detta grundläggande recept är en idealisk kandidat för experiment och du kan använda The Hot Toddy Collection som inspiration för att skapa din egen personliga toddy.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Varmvatten i en vattenkokare eller mikrovågsugn.
  2. När det är varmt, lägg till en tepåse och låt den branta i ca 3 till 5 minuter (eller enligt teens rekommenderade bryggtid ).
  3. Värm din mugg eller ett irländsk kaffeglas genom att fylla det med varmt vatten.
  4. När glaset är varmt dumpa vattnet och belägg botten med honung.
  5. Tillsätt sprit och pressa saften från ett citronkvartal .
  6. När teet har brant, häll det i det beredda glaset och rör om.

Anpassa din heta Toddy

Möjligheterna att bygga en bra Hot Toddy är oändliga och få drycker är lika tröstande på en kall vinternatt än detta. En av de bästa aspekterna är att om du inte har någon av ingredienserna i lager finns det alltid en ersättare, så låt oss titta på var och en av alternativen.

Välj din spritdryck

Som nämnts är brandy, whisky och rum ofta vätskor till valet för en Hot Toddy men slutar inte där. Det finns ett antal alternativ inom de tre kategorierna, särskilt i rom och whisky.

Åldrade rom och vita rom har en bra smak som verkligen öppnar när varmt vatten läggs till. För whiskyen kommer nästan vilken stil som helst att göra . Det är intressant att smaka på skillnaden mellan en toddy gjord med bourbon, scotch och irländsk whisky. Brandy? Du kan verkligen inte gå fel med valfrihet. Tänk på en fruktbrandy som äpple eller persika också.

Gin är ett fantastiskt alternativ och Hot Gin Toddy är en trevlig lättnad när du känner ont i halsen. Värmen öppnar ginens aromatiska botanik och det är mycket lugnande. Även tequila kan användas för att ersätta mörkluten och skapa en mycket intressant dryck.

Känns inte som sprit i kväll? Få samma lugnande drink utan sprit i Hot Not Toddy .

Välj din sötningsmedel

Om din älskling har kristalliseras i flaskan, oroa dig inte. Nästan alla andra drycker sötningsmedel som du har i köksskåp kommer att fungera.

Välj en te

Vissa Hot Toddy drinkers kommer att hoppa över teet helt. Varmvattnet ensam kommer att ta ut toddyens smaker och skapa en livlig drink.

När du använder te, var god att experimentera med dina favorittyp te . De flesta svarta och gröna teen blandar sig väl med sötma av honung och citron, men därifrån är det en personlig preferens och några intressanta toddies är möjliga.

Lägg till en antydan om citrus

Färsk citronsaft är alltid det bästa alternativet för att göra en bra Hot Toddy, men det här är en av de få fall där det inte är avgörande. Det finns tider i livet när lätthet är viktigare än friskhet och det verkar som att en av dessa är när en snabb Hot Toddy kallas för.

Om du kommer hem på kvällen efter en lång utmanande dag bara för att upptäcka att den sista citronen användes i kvällens Whisky Sour , låt inte det hindra dig från att blanda upp en toddy för att slappna av. Bara hämta den flaskan citronsaft i kylskåpet (vi alla har dem) och kläm lite juice i din mugg.

Tänk på det här en nödsituation och det sista du bör göra är att hoppa över citrusfrukterna, eftersom det verkligen gör tullen en riktigt bra drink.

Hur stark är den heta Toddy?

The Hot Toddy är inte en av de drinkarna som du bara sätter ner för att bli full.

Det är mer av en upplevelse och ett sätt att slappna av, så dess alkoholinnehåll kan vara irrelevant för det mesta. Men för den nyfikna drinkaren är här en allmän uppfattning om Hot Toddys styrka.

Vi måste börja med att göra två antaganden: att en 80-bevisig sprit används och exakt en kopp varmt te används för att fylla kruset (vanligtvis är det mindre än det). Med dessa kan vi uppskatta att den genomsnittliga toddyen är en mild och tröstande 6% ABV (12 proof) .

En klassisk och en modern Toddy att försöka

Hot Toddy har gjorts och omarbetats många gånger under åren och det är intressant att se kontrasten mellan klassiska och moderna recept. Dessa två drycker är helt olika från varandra, men de är båda värda att provsmaka.

Jerry Thomas Whisky Punch. Toddies är en gammal drinkstyp och den legendariska bartendern, Jerry Thomas har en varm whiskystans som är både enkel och härlig.

För att göra det: Placera en enda sockerbit i en förvärmd rån och tillsätt varmt vatten tills det är nästan fullt (lämna utrymme för whiskyen). Rör tills sockret har löst sig. Lägg till 2 uns av irländsk eller Scotch whisky och en bit citronskal.

Chamomile Hot Toddy . Portland, Oregon bartender, Jacob Grier, har skapat ett varmt ört-toddigt recept som är en sann glädje på en kylig eftermiddag.

För att göra det: Bland 1 1/2 ounces Jim Beam White Label Bourbon, 3/4 ounce J. Vittig kamomilllikör och 2/3 ounce Meyer citronsaft i en förvärmd rån. Lägg till 1/4 uns honungsirap och en dash Scrappy's Lavendel Bitters och rör om. Fyll rån med varmt vatten, rör om igen och garnera med en citronskal.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 213
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 14 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)