Pastasallad Med Kyckling Och Bacon

Denna kycklingpasta sallad får en smak av smak från den rökiga bacon, tillsammans med tärnade tomater, selleri och lök. Den lätt krydda majonnäs och citronsaftförband ger fukt utan att täcka smakerna av grönsaker och kyckling.

Känn dig fri att lägga till några olika ingredienser eller ersätta vissa. Skivad skinka skulle vara en bra ersättning för bacon, och kvarvarande tärnad kalkon kan användas istället för kyckling.

Det är en utmärkt sallad att servera för en sommarmiddag, och det gör en utmärkt varm sommarkväll huvudrätt. Gör den här läckra salladen till din nästa familjekockout eller ta den med till en picknick, en avsmakande händelse eller potluck-middag.

Vad du behöver

Hur man gör det

I en stor stekpanna över medium värme, koka den tärade bacon tills det är nästan skarpt. Överför till pappershanddukar för att tömma.

  1. I en stor kastrull, ta 2 liter vatten med och 2 teskedar salt till en snabb koka över hög värme. Tillsätt pastaen och fortsätt tillagning tills det är fast. Häll i en kolv för att dränera grundligt.
  2. Under tiden, i en stor skål, kombinera kokad dränerad bacon, den tärnade kycklingen, rödlök, tomater, selleri och persilja. Tillsätt den dränerade varma eller kylda pastaen och kasta för att blanda ingredienserna.
  1. I en liten skål kombinerar du 1/2 kopp majonnäs med citronsaft och vitlökspulver. Rör försiktigt in i pastan och kyckling sallad blandning tills blandad. Lägg till mer majonnäs, efter behov, efter smak.
  2. Smaka med salt och nymalt svartpeppar.
  3. Täck och kyld tills serveringstid. Strö med färskhackad persilja strax före servering.

Serverar 6 till 8.

Expert tips

Variationer och substitutioner

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 695
Totalt fett 40 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 166 mg
Natrium 308 mg
kolhydrater 25 g
Kostfiber 2 g
Protein 54 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)