Kyckling Tikka Kebabs

Detta är ett traditionellt indiskt recept för grillning av kyckling. Den rika marinaden ger kycklingbrösten en otrolig smak. Grill dessa kebabar varma och snabba för en utsökt måltid. Om du inte är en fläkt av kyckling av kycklingbröst, försök prova benfria, skinnfria kycklingslår.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Klipp kycklingbröst i 1 1/4-tums bitar. Kombinera med citronsaft och salt i en skål. Täck och lägg i kylskåp i 30 minuter.

2. Medan kyckling är i kylskåpet gör marinaden. I en separat skål kombinerar yoghurt, smör vitlök, ingefära, koriander, kummin, gurkmeja och cayenne. Blanda väl och lägg till kyckling. Tossa med tång, täck och kyl för att låta kött marinade i tre timmar i kylskåp.

3. Förvärm grillen för medelhög värme. Torka kyckling på spettar. Oljen grillar väl med en hög rökpunktsolja. Lägg kyckling tikka kebab på grillen och koka i ca 6-8 minuter eller tills det är klart (en intern temperatur på 165 grader F eller högre). Vrid ett par gånger under grillning. Koka köttet lite längre om du använder kycklinglår.

4. När du har kokat igenom, ta bort kebabar från grillen och garnera med lite hackad koriander eller gröna lök och servera.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 652
Totalt fett 37 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 207 mg
Natrium 486 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 2 g
Protein 63 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)