Tryckkokare Beef Stew

Detta underbara tryckkokarebiffspott recept har sant, underbart smakdjup, även om det kokar på bara 20 minuter i din tryckkokare. Om du inte har en tryckkokare , få en! Denna underbara apparat är perfekt för matlagning av recept som roster, grytor och soppor i rekordtid. Och resultaten är underbara!

Som en långsam spis, håller tryckkokaren i alla smaker som maten lagar mat. Och eftersom maten är kokt under tryck är allt perfekt kokt och ömt till biten.

Gärna lägga till några andra grönsaker till detta recept också. Frysta ärter eller majs med tomaterna går bra, eller byter ut persilja eller roppar i stället för potatisen. Yukon Guldpotatis går bra i stället för vanliga russetpotatis. Och örter? Kasta i ett gäng, som oregano och basilika, och låt smakerna kombinera för att skapa något läckande.

Du kan använda någon skära av nötkött för det här receptet, men vi föredrar rumpsteg eller spindelspets. Du kan köpa kött markerat "biff för gryta", men det är vanligtvis av lägre kvalitet. Leta efter en fin biff som säljs med bra marmor och lite fett, men inte för mycket. Trim av det överflödiga fettet och skär köttet i 1 1/2-tums kuber och koka sedan.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Coat köttet med mjöl, salt och 1/8 tesked peppar.
  2. Värm oljan i tryckkokaren över medium värme eller använd den bruna funktionen.
  3. Tillsätt köttet och koka upptäckt tills det är väl brunat, omblandat ibland. (Ju längre du brinner köttet desto mörkare blir såsen, men koka inte köttet tills det blir skarpt.)
  4. Tillsätt den varma köttbuljongen, Worcestershire sås, marjoram och lök till tryckkokaren och rör om.
  1. Låt denna blandning koka, omblandning ibland. Stäng locket enligt apparatens anvisningar och sätt det till högt tryck, tryck kocken i 15 minuter. Ta bort tryckkokaren från värmen, minska trycket eller minska trycket enligt anvisningarna och ta bort locket.
  2. Tillsätt resterande grönsaker, kryddat salt och peppar till tryckkokaren. Stäng locket och säkra det och sätt tillbaka tryckkokaren till högt tryck och koka sedan 5 minuter.
  3. Ta bort tryckkokaren från värme, minska trycket eller minska trycket enligt anvisningarna och ta bort locket. Rör grytan försiktigt men noggrant, kolla kryddor, tillsätt mer salt och peppar eller marjoram om du vill, och servera.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 447
Totalt fett 10 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 72 mg
Natrium 809 mg
kolhydrater 58 g
Kostfiber 8 g
Protein 32 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)