Räkor i Tomatsrämsås Recept

Sjalot, vitlök, vin, tomater och grädde gör en fantastisk färsk sås för räkor och pasta. Det är parat med ängelhårspasta här, men gärna använda din favoritpasta eller till och med osttortellini. Ha alla dina ingredienser hackade och redo att gå eftersom denna maträtt bara tar cirka 15 minuter att laga mat från början till slut.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm en stor tung stekpanna över medelvärme. Tillsätt olivolja och sautad skalot eller sötlök i 2 minuter. Tillsätt vitlök och sautera en annan minut. Häll försiktigt i vin och koka ytterligare en minut, omrör hela tiden. Lägg till hackade tomater, oregano och basilika, omrörning för att kombinera. Smaka om 5 minuter för smaker att blanda.
  2. Tillsätt tung grädde till tomatblandning. Fortsätt tillagning tills den är reducerad och något förtjockad. Tillsätt räkor och färsk basilika till tomatkrämsås och simma, sväng ofta, tills det är rosa och ogenomskinligt. (Torka inte över eller räkorna blir svåra.) Rör i parmesanost, salt och peppar efter smak. Servera omedelbart över kokt ängelhårspasta.

Föreslagna relaterade recept

Recept med bakad räkorrys Risotto
Recept med bakade räkor Scampi
Kärnmjölk Cornbread Räkorrecept
Karibisk ö Lime Recept Recept
Ceviche Recept
Lätt bakat räkorrecept
Jambalaya Fettuccine Recept

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 566
Totalt fett 28 g
Mättat fett 16 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 298 mg
Natrium 803 mg
kolhydrater 42 g
Kostfiber 4 g
Protein 37 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)